Mainos

Etsintäkuulutettu 5-vuotias poika löytyi

Interpolin etsintäkuuluttama vakavasti sairas 5-vuotias poika on löytynyt.

Ashya King etsintäkuulutettiin sen jälkeen, kun pojan vanhemmat olivat vieneet lapsen pois brittisairaalasta vastoin lääkäreiden ohjeita.

Poika löydettiin Espanjasta Malagasta, kertoo BBC. Poliisin mukaan pojan vanhemmat on pidätetty tapauksen johdosta ja heitä kuulustellaan.

Poliisin mukaan Ashya vaikutti olevan löydettäessä päällisin puolin kunnossa. Poika on toimitettu Espanjassa sairaalahoitoon.

Ashya King etsintäkuulutettiin tämän terveydentilasta nousseen huolen takia. Poika on ollut pitkään sairaalassa hoidettavana aivokasvaimen takia.

Pojalla on tilansa vuoksi muun muassa erittäin tarkka ruokailuaikataulu. Ilman oikeaa hoitoa pojan tilanne on lääkärien mukaan erittäin vakava. Lääkärit olivat olleet erityisen huolissaan siitä, että pojan mukana ollut monimutkainen ruokintalaite on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön.


Ashyan isän mukaan perhe oli poistanut pojan sairaalasta viedäkseen hänet vaihtoehtoiseen hoitoon, johon oli tarkoitus kerätä rahat Espanjassa. Isän mukaan he eivät halunneet, että Ashyaa ”pommitetaan enää säteilyllä”. Hän kertoi myös pojan voivan paljon paremmin kuin sairaalassa.


Isä on vaatinut viranomaisia perumaan ”naurettavat” toimensa tapauksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.