Mainos

Etiopian lentoturmassa perheensä menettäneeltä mieheltä koskettava vetoomus Boeingin laittamiseksi kuriin: "Kaipaan heitä jokaisen päivän jokaisena hetkenä"

5:03
MTV Uutiset Live: Boeingin turmakoneesta löytyi uusi turvallisuusriski – suomalainen liikenneprofessori kommentoi

Etiopian maaliskuisessa lentoturmassa vaimonsa, lapsensa ja anoppinsa menettänyt perheenisä kertoo näkevänsä painajaisia perheensä viimeisistä hetkistä.

Etiopian maaliskuisen lentoturman uhrien perheenjäsenet tekivät koskettavan ulostulon keskiviikkona Yhdysvaltain kongressissa. Perheenjäsenet vaativat turmakoneen valmistajalta Boeingilta sekä Yhdysvaltain ilmailuviranomaisilta ja hallitukselta vastauksia lento-onnettomuuteen johtaneista syistä ja toimia ilmailuturvallisuuden parantamiseksi. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Yksi vastauksia vaativista perheenjäsenistä on Paul Njoroge, joka kertoi kongressille BBC:n mukaan näkevänsä painajaisia siitä, miten hänen lapsiensa on täytynyt tarketua heidän äitiinsä lennon aikana. Njorogen kanadalainen vaimo, kolme lasta ja anoppi olivat turmakoneessa.

– Ajattelen vain sitä, miten lentokoneella oli ongelmia nousta ja miten se lopulta sukelsi maahan, mukanaan perheeni ja 152 muuta. Kaipaan heitä jokaisen päivän jokaisena hetkenä.

Njorge sanoi, ettei hän ole saanut Boeing-lentoyhtiöltä henkilökohtaista suruvalittelua onnettomuuden jälkeen.

– He pahoittelevat asiaa meille kameran edessä, hän totesi.

"Jos toiminta jatkuu, jokin toinen kone syöksyy maahan"

Etiopian lentoturman jälkeen Boeing 737 Max 8 -konemalli asetettiin ympäri maailman lentokieltoon. Turmakone tippui maahan pian nousun jälkeen. Vastaava lento-onnettomuus tapahtui Indonesiassa viime syksynä. Onnettomuudet ovat vaatineet yhteensä 346 henkeä.

Boeing on yrittänyt korjata tilannetta ohjelmistopäivityksillä. Tarkkaa aikataulua konemallin palauttamisesta liikenteeseen ei ole.

Uhrien perheenjäsenet kritisoivat Yhdysvaltain ilmailuviranomaisia, joka on antanut lentoluvan konemallille. Viranomaiset olivat BBC:n mukaan antaneet Boeingille luvan kuitata osan lupavaatimuksista omaehtoisesti.

Njoroge vetosi kongressiin ilmailuturvallisuuden parantamiseksi.

– Jos tämä Boeingin toiminta jatkuu, jokin toinen lentokone syöksyy maahan ja surmaa sinut tai sinun lapsesi tai perheenjäsenesi. Teidän täytyy ottaa johto tässä taistelussa lentoturvallisuuden puolesta, hän sanoi.

BBC:n mukaan Boeing esitti jälleen pahoittelunsa perheenjäsenille keskiviikkona ja sanoi tukevansa heitä menetyksistä toipumisessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja