Ethän nuku meikit kasvoillasi? Se tekee hallaa ihollesi

Sanotaan, että meikit kasvoilla ei saisi nukkua koskaan, jottei iho kärsisi. Asiantuntija kertoo, minkälaisia vaikutuksia voi todella olla, jos meikkiä ei puhdisteta kasvoilta tarkoin yöksi.

Säännöllinen ihon puhdistaminen on ensisijaisen tärkeää kauniin ihon säilyttämiseksi. Jokainen meistä haluaa varjella ihoaan parhaansa mukaan ja yksi tärkeimmistä ohjeista tämän saavuttamiseksi on se, että meikit on puhdistettava huolellisesti kasvoilta ennen yöunia. Ihotautilääkäri Eric Schweiger kertoo, miksi meikit kasvoilla nukkuminen ei tee hyvää iholle.

Meikit kasvoilla nukuttu yö voi kostautua

Jos meikkejä ei puhdista kasvoilta yöksi huolella, altistuvat kasvot turhan tähden ympäristön epäpuhtauksille ja haitallisille vapaille radikaaleille.

– Meikit kasvoilla nukkuminen voi altistaa kasvosi turhaan vapaille radikaaleille, joita on ympäristössä, sillä ne kiinnittyvät meikkiin. Ympäristön vapaat radikaalit myös pysyvät iholla, jos ihoa ei puhdisteta kunnolla yötä vasten., Schweiger toteaa.

Vapaiden radikaalien vaikutus on epämieluisa: ne tuhoavat ihon kimmoisuutta ylläpitävää kollageenia. Kollageenin väheneminen näkyy kasvoilla esimerkiksi juonteina.

– Meikki voi myös tukkia ihohuokoset yön aikana siten, että pahimmillaan iholle voi puhjeta akne, Schweiger tarkentaa.

Huolellinen puhdistus takaa iholle levon

Meikkien huolellinen puhdistus pitää huolen siitä, että iho saa levätä päivän jälkeen. Aivan kuten itsekin tietää tarvitsevansa lepoa pitkän päivän jälkeen, olisi hyvä pitää mielessä myös se, että myös iho kaipaa lepoa.

– Kun nukkuu meikit kasvoilla, ei iholle jää aikaa palautua päivästä, ja tämä voi johtaa ennenaikaisten ikääntymisen merkkien ilmestymiseen, Schweiger kertoo.

– Jokainen meikit kasvoilla nukuttu yö tukkii ihohuokosia entisestään, Schweiger muistuttaa.

Yksi meikit kasvoilla nukuttu yö ei kuitenkaan ole suunnattoman vahingollinen.

– Jos yhden yön nukkuu meikit kasvoilla, on epätodennäköistä, että iho vahingoittuu.

Silmämeikin poisto on myös tärkeää

Silmämeikki ei tuki ihohuokosia. Silti ripsivärit, rajaukset ja luomiväritkin on syytä poistaa huolellisesti yöksi – silmien terveyden nimessä.

– Vaikka silmämeikit yllä nukkuminen ei aiheutakaan juonteita tai aknea, voi se silti johtaa ongelmiin. Ripsiväri ja rajauskynä voivat tarttua tyynyyn ja päätyä siten silmiin ja aiheuttaa ärsytystä, Schweiger kertoo.

Ihotautilääkäri toivookin, että kaikki varautuisivat iltoihin, jolloin vireystila tai aika eivät sallisi huolellista kasvopesua.

– Suosittelen pitämään meikinpoistolappuja sängyn vierellä, joilla kasvojen ihon ja silmämeikit voi puhdistaa silloin, kun aika ei tahdo riittää kasvojen pesuun.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat