Ethan Hawke avautuu edesmenneestä Robin Williamsista

Näyttelijä Ethan Hawke kertoo haastattelussa muistonsa edesmenneestä näyttelijäkollegastaan Robin Williamsista. 

Toronton filmifestivaaleilla haastateltu Hollywood-tähti Ethan Hawke, 44, on avautunut muistoistaan, joita hänellä on elokuussa menehtyneen Robin Williamsin kanssa tekemästään yhteistyöstä.

Toronton filmifestivaaleilla uutta Good Kill-elokuvaansa markkinoinut Hawke oli Williamsin vastanäyttelijä vuoden 1989 menestyselokuvassa Kuolleiden runoilijoiden seura.  

Hawke kertoo Williamsin kanssa vietettyjen kuvausten olleen hänelle ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kokemus. 

– Jotain tapahtui minulle Robinin kanssa elokuvan kuvauksissa. Kohtauksessa jossa hän kirjoittaa liitutaululle Whitmanin sitaattia ja pyytää minua huutamaan sen ääneen, jouduimme suoriutumaan otoksesta yhdellä otolla autenttisuuden takaamiseksi. Se oli yksi elämäni hienoimmista hetkistä. Jälkeenpäin hän tarttui käteeni ja kuiskasi minulle: "Muista tämä", Hawke kertoo.    

Hawke kertoo sittemmin etsineensä samaa tunnelatausta kaikissa kuvauksissa läpi elämänsä.

– Se oli todella, todella kaunis hetki minulle. Olen metsästänyt ja tavoitellut sitä tunnetta esiin uudestaan, kaiken aikaa, näyttelijä kuvaa yhteistä kuvaushetkeä Williamsin kanssa. 

Lukuisissa elokuvissa nähty lahjakas Hawke kertoo tajunneensa jo vuonna 1989 ollessaan tuolloin vasta 19-vuotias, että Williams kantoi sisällään suurta kipua.

– Ajatukseni hänen poismenostaan olivat äärimmäisen surulliset, mutta minulle oli selvää jo vuonna 1988 että kyseessä oli henkilö, joka tunsi suurta tuskaa. Hän kantoi sitä sisällään vuosikymmeniä, Hawke pohtii.  

Vuosia masennuksesta ja alkoholiongelmista kärsinyt Williams teki itsemurhan kotonaan Kaliforniassa 11. elokuuta. 

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat