Eteläsuomalainen mies raiskasi lapsipuolensa kaverin illanvieton päätteeksi – käski itkevää tyttöä pysymään hiljaa, jottei vieressä nukkuva taapero heräisi ääniin

Eteläsuomalainen mies tuomittiin lapsipuolensa kaverin raiskauksesta reilun kahden ja puolen vuoden vankeuteen. Uhri oli alaikäinen, ja teko tapahtui miehen oman, pienemmän lapsen nukkuessa vieressä.

Turun hovioikeus piti voimassa eteläsuomalaiselle miehelle luetun käräjätuomion, jonka mukaan mies raiskasi lapsipuolensa alaikäisen kaverin illanvieton päätteeksi vuosien 2015 ja 2016 taitteessa.

Käräjäoikeuden aiemmin langettama tuomio on määrätty suurilta osin salaiseksi, mutta tuomion mukaan noin nelikymppinen mies syyllistyi raiskaukseen sekä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Hänet tuomittiin teosta 2 vuoden ja 9 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Taapero samalla sängyllä

Syytteiden perusteella mies oli tarjonnut uudenvuodenaattona 2015 kotiinsa tulleelle lapsipuolensa ystävälle alkoholia siten, että lapsi oli päihtynyt. Yöllä muiden nukkuessa mies oli johdattanut lapsen makuuhuoneeseen ja pakottanut tämän sukupuoliyhteyteen.

Syytteen mukaan uhri oli lamaantunut ja ryhtynyt itkemään, sillä hän oli kokenut tilanteessa kipua. Mies puolestaan oli pyytänyt lasta vaikenemaan, jottei miehen oma, pienempi lapsi heräisi ääniin.

Pieni lapsi nukkui raiskauksen tapahtuessa kaksikon vieressä samalla sängyllä.

Käräjäoikeudessa mies kiisti teon kokonaan, ja myönsi lähinnä tarjonneensa uhrille alkoholia. Samaa linjaa mies veti hovioikeudessa valitettuaan tuomiostaan. Turun hovioikeus ei kuitenkaan tehnyt merkittäviä muutoksia käräjäoikeuden tuomioon.

Turun hovioikeus antoi ratkaisunsa asiassa tällä viikolla. MTV Uutiset ei kerro tuomitun nimeä tai rikoksen tarkempaa tapahtumapaikkaa uhrin ja muiden osallisten suojelemiseksi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja