Viisikymppinen mies juotti nuoria asunnollaan ja raiskasi väkivaltaisesti lähes tiedottoman ja oksennelleen tytön – mies kiisti rikoksen ja keksi vaihtoehtoisen tapahtumankulun

Teinejä asunnollaan "kestinnyt" viisikymppinen mies raiskasi väkivaltaisesti 14-vuotiaan tytön tämän ollessa lähes sammunut. Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi virolaismiehen tänään neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

Nuoret olivat viettäneet aikaa miehen asunnolla juoden alkoholia. Kun tyttö oli alkanut voida pahoin, mies oli tytön mukaan kantanut hänet makuuhuoneeseen.

Tyttö kertoi olleensa niin humalassa, että hänen oli vaikea pitää silmiään auki. Hän oli oksentanut, minkä jälkeen mies oli vienyt likaiset vaatteet pesukoneeseen, tullut takaisin ja raiskannut hänet, tyttö kertoi.

Oikeuden mukaan Hillar Kaljurand, 57, käytti raiskauksessa väkivaltaa.

– Kirjallisina todisteina esitetyistä valokuvista ilmenee uhrille aiheutuneita mustelmia. Lääkärinlausunnosta ilmenevä lääkärin johtopäätös tukee sitä, että mustelmat ovat aiheutuneet uhrin kertomalla tavalla kiinnipitämisestä, oikeus toteaa.

Sukupuoliyhteys oli oikeuden mukaan suojaamaton. Siitä todisti rikoslaboratorion Y-kromosominäyte.

Oikeus katsoi, että syyte törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tulivat näytetyiksi uhrin ja todistajien kertomusten, lääkärinlausunnon ja valokuvien perusteella. Lisäksi oikeus katsoi, että Kaljurandin piti tietää tytön olleen alle 16-vuotias.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2017 Riihimäellä.

Mies selitti laboratorion näytettä käyttämillään nenäliinoilla

Mies kiisti rikoksen. Hän antoi oikeudelle vaihtoehtoisen selityksen rikoslaboratorion tulokselle.

– Vastaaja on esittänyt vaihtoehtoisena tapahtumankulkuna, että hänen (nenäliinoina) käyttämistään talouspaperin paloista olisi voinut kulkeutua näytteenoton kohteena ollutta näyteainesta uhrin emättimen sisäosiin tämän ystävien mahdollisesti käyttäessä käytettyä talouspaperia tytön puhdistamiseen oksennuksesta.

Kaljurand tuomittiin seksuaalirikosten lisäksi alkoholirikkomuksista, sillä hän oli eri kerroilla antanut ala-ikäisille alkoholia. Lisäksi hänet tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä, sillä alkoholin katsottiin aiheuttaneen raiskauksen uhrille ja toiselle nuorelle ruumiilliseen väkivaltaan rinnastettavaa vahinkoa.


Lue myös:

    Uusimmat