Mainos

Etelän hiihtolomaliikenne käynnistymässä – poliisilla kaikki mahdolliset resurssit käytössä

Hiihtolomaliikenne ajoittuu tänä vuonna 17.2.–12.3. väliselle ajanjaksolle. Uudellamaalla hiihtolomaliikenne ajoittuu 17.2.–26.2. väliselle ajalle. Liikennemäärät kasvavat arviolta kolmanneksen normaaliin viikonloppuliikenteeseen verrattuna ja ajomatkat ovat suhteellisen pitkiä.

Etelä-Suomen pääteillä hiihtolomaliikenteen ruuhkahuiput koetaan perjantaina 17.2. klo 14–18 välillä ja lauantaina 18.2. klo 8–12 välillä. Mikäli mahdollista, poliisi suosittelee välttämään ruuhkahuippuja ja ajoittamaan matkanteon rauhallisempiin tunteihin, jolloin myös onnettomuusvaara on huomattavasti vähäisempi.

Mikäli omien aikataulujen rukkaaminen ei ole mahdollista ja matkaa taitetaan pahimpien ruuhkahuippujen aikaan, muistuttaa poliisi varaamaan mukaan aikaa ja evästä, jotta matkustaminen sujuu leppoisammin. Myös autossa istuville lapsille on hyvä varata tekemistä matkan ajaksi.

Maalaisjärki mukaan liikenteeseen

Poliisi muistuttaa pitämään riittävää etäisyyttä edelläajavaan ja välttämään turhia ohituksia. Autoilijoiden on syytä myös kuunnella radiokanavaa, joka välittää alueen mahdolliset liikennetiedotteet.

– Auto kannattaa myös tankata etukäteen sekä polttoaineen että lasinpesunesteen osalta, ja varmistaa varoituskolmion mukanaolo. Poikkeustilanteiden varalta on syytä varata lämmintä vaatetta, koska talviolosuhteissa auto jäähtyy suhteellisen nopeasti, jos joudutaan esimerkiksi moottorivian tai kolarin vuoksi pysähtymään, Länsi-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

Poliisi kertoo valvovansa hiihtolomaliikennettä kaikilla käytettävissä olevilla resursseilla. Valvontaa suoritetaan sekä näkyvin tunnuksin varustetulla että siviilimallisella kalustolla.

– Ensisijaisesti puututaan liikenneturvallisuutta vaarantaviin asioihin, kuten rattijuopumuksiin, ylinopeuksiin, ajotaparikkeisiin, ajoneuvon kuormaukseen ja turvavöiden käyttöön.

Myös poliisin moottorikelkkakalusto on käytössä hiihtoloman aikana koko kapasiteetillaan ja valvoo maastossa kelkkailijoiden ajokuntoa ja vaarallisia ajotapoja.
Lisäksi poliisi valvoo hiihtolomaliikennettä myös automaattivalvonnan keinoin.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisi

***

5:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.