Etelä-Karjalan uusista koronatartunnoista puolet on peräisin Venäjältä

Tartuntatautitodistuksen tekeminen ja postittaminen on monivaiheinen prosessi – näin se tapahtuu Helsingissä 4:23
Videolla kerrotaan, miten tartuntatautitodistukset syntyvät Helsingissä.

Etelä-Karjalassa on todettu tällä viikolla kymmenen koronavirustartuntaa, joista viisi on peräisin Venäjältä. Sairaanhoitopiiristä arvioidaan, että kyse voi olla sattumasta tai trendistä. Tartunnoista kertoi ensin Etelä-Saimaa

Ylilääkäri Sami Raasakka Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä (Eksote) sanoo MTV Uutisille, että yhtä selitystä Venäjältä tulleille tartunnoille ei ole löydetty.

Etelä-Karjalan ja Venäjän välillä on normaalisti paljon rajaliikennettä, mutta koko korona-ajan liikenne on ollut vähäistä.

Raasakka kertoo olleensa yhteydessä rajavartiolaitokseen. Hänen mukaansa liikenteen määrä ei ole viime aikoina merkittävästi muuttunut aiemmasta.

Aiemmin vain yksittäiset Etelä-Karjalassa todetut koronatartunnat ovat olleet lähtöisin Venäjältä. 

Venäjän tautitilanne on paha

Raasakka arvioi, että suhteellisen suuri tartuntamäärä voi olla sattumaa tai trendi. Vasta myöhemmin nähdään, tuleeko naapurimaasta lisää tartuntoja. 

Raasakan mukaan tartuntamäärien kasvua voi selittää sekin, että Venäjällä tautitilanne on paljon Suomea vaikeampi. Venäjällä on Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan todettu liki 1,9 miljoonaa koronatartuntaa, ja viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yli 32 000 ihmistä.

– Siellä ilmaantuvuusluku on huomattavasti isompi kuin täällä.

Etelä-Karjalassa on todettu Eksoten oman seurannan mukaan kaikkiaan 107 koronavirustartuntaa. Luku sisältää kaikki tartunnat helmikuusta eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat