Etelä- ja Keski-Suomessa aurinkoa, Lappiin lumipyry

Viikonloppu on laajalti aurinkoinen maan etelä- ja keskiosassa. Lapissa sen sijaan saadaan paikoin räntä- ja lumisateita ja tuuli on voimakasta sunnuntaina. Maanantain vastaisen yön ja maanantain tienoille Pohjois- ja Itä-Lappiin ennustetaan lumipyryä.

Lauantai on viikonlopun päivistä lämpimämpi, sunnuntaina pohjoiseen alkaa virrata entistä kylmempää ilmaa. Lämpötila kohoaa lauantaina etelässä yli kymmeneen asteeseen, lännen sisämaassa paikoin jopa lähelle viittätoista astetta. Yöt ovat viileitä koko maassa.

Pohjoisessa sää on pilvisempää ja Lapissa ajoittain sateista. Lauantaina Pohjois- ja Itä-Lapissa tulee räntä- ja lumisateita. Ajokeli on paikoin huono.

Sunnuntain vastaisena yönä kylmä rintama kulkee Pohjois-Suomen yli.

– Sateita tulee vetenä, räntänä ja lumena. Lunta voi sataa hetken aikaa sankastikin, ennustaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Sunnuntaina kylmä rintama on heikentyneenä Etelä-Suomen päällä, mutta sää jatkuu yhä melko aurinkoisena.

– Lämpötila kohoaa etelässä kymmenen asteen tienoille. Suunnilleen Kokkola-Kuopio -linjan pohjoispuolella lämpötila on 0-5 astetta ja kylmä pohjoistuuli puhaltaa, sanoo Pekka Pouta.

Tämän hetken ennusteen mukaan Pohjois- ja Itä-Lappiin on tulossa maanantain vastaisen yön ja maanantain tienoilla lumipyry. Tuuli voimistuu ja lunta sataa ajoittain sakeasti.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat