Etelä-Afrikan valtapuolue kävi Moskovassa puhumassa "uudesta globaalista järjestyksestä"

Etelä-Afrikka ei ole tuominnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja on sanonut haluavansa pysyä neutraalina asiassa.

Etelä-Afrikan valtapuolue ANC kertoo lähettäneensä delegaation vierailulle Venäjälle puhuakseen "globaalin järjestyksen uudelleenkalibroinnista" maan valtapuolueen Yhtenäinen Venäjä kanssa.

– Vierailu oli seurausta kutsusta, jonka lähetti Yhtenäinen Venäjä -puolue, Venäjän suurin poliittinen puolue ja ANC:n pitkäaikainen liittolainen sekä ystävä, ANC sanoi lausunnossa.

– Keskusteluja käydään globaalin maailmanjärjestyksen uudelleenkalibroinnista, jolla perutaan uuskolonialismin ja aiemmin vallinneen yksinapaisen maailmanjärjestyksen seuraukset, lausunto jatkui.

Venäjä on pyrkinyt tiivistämään välejään useiden Afrikan maiden kanssa erityisesti sen jälkeen, kun Ukrainan sota on eristänyt Venäjän lännestä. Etelä-Afrikan ja Venäjän välit ovat olleet läheiset jo vuosikymmenten ajan Kremlin tuettua ANC:n kamppailua apartheid-rotuerottelua vastaan.

Elokuussa Etelä-Afrikan on määrä isännöidä BRICS-maiden kokousta. Etelä-Afrikan ohella ryhmään kuuluvat Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina. Helmikuussa Etelä-Afrikka järjesti yhteiset sotaharjoitukset Venäjän ja Kiinan kanssa, ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili maassa tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat