Ruumisarkuilla kova kysyntä Espanjassa – tehdas triplasi tuotantonsa: "Teemme yli 150 arkkua päivässä"

Espanjassa on raportoitu kolmanneksi eniten koronakuolemia maailmassa. Barcelonassa ruumisarkkuja valmistava Eurocoffin tekee parhaansa pysyäkseen kasvavan kysynnän perässä.

Espanjan koronavirustilastot ovat synkkiä, ja monet ovat joutuneet pakkolomalle poikkeustilan vuoksi. Paikallisella ruumisarkkutehtaalla on kuitenkin kiire, sillä tuotantoa on tehostettu koronakriisin takia.

– Olemme tehostaneet tuotantoamme keskittymällä vain perusmalleihin. Pystymme valmistamaan joka päivä yli 150 arkkua,  kertoo Memora Groupin viestintäpäällikkö Fernando Sánchez. Memora Group omistaa Eurocoffin tehtaan.

Arkkuja vain kotimaan markkinoille

KameraOne -sivuston videolla näkyy Eurocoffin ruumisarkkutehtaan kiireistä korona-arkea. Ennen epidemiaa tehdas valmisti ruumisarkkuja myytäväksi Eurooppaan ja Etelä-Amerikkaan. Nyt arkkuja tehdään pääasiassa kotimaan markkinoille.

– Palvelemme hautaustoimistoja Barcelonassa, mutta myös muualla Espanjassa. Esimerkiksi tänä aamuna tehtaalta lähti kuorma meidän hautaustoimistoomme Madridiin, mutta myös kilpailevaan hautaustoimistoon.

John Hopkins -yliopiston tilastojen mukaan Espanjassa on raportoitu 19 315 koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa ja 184 948 tartuntaa. Pahimmilaan Espanjassa on raportoitu yli 900 koronakuolemaa päivässä.

Monet asiantuntijat uskovat kuolintilastojen laahaavan perässä, sillä kaikkia koronaviruksen oireista kärsineitä kuolleita ei ole pystytty testaamaan.

Viimeaikaisten viranomaistietojen mukaan Espanja on lisännyt koronavirustestejä.

Lue myös:

    Uusimmat