Estonian turmaa puidaan taas oikeudessa Ranskassa – uppoamisesta kulunut 24 vuotta

Animaatio hetki hetkeltä: Näin eteni Estonian viimeinen matka

Ranskassa alkaa tänään oikeudenkäynti matkustajalautta Estonian uppoamisesta.

Siinä ovat vastaajina ranskalainen luokituslaitos Bureau Veritas ja saksalaistelakka Meyer Werft. Oikeutta käydään Nantesissa, Pariisin pohjoispuolella, kertoo Radio France International.

Turman uhrien omaiset ovat aikoinaan saaneet 130 miljoonan korvaukset Est-Line -lauttayhtiöltä. Kanteen nostaneita yli 1  100 omaista edustava asianajaja Maxime Cordier perustelee kannetta kuitenkin sillä, etteivät korvaukset huomioi riittävästi omaisten tuskaa ja kärsimystä.

Estonian uppoamista tutkineen ryhmän loppuraportissa vuonna 1997 kerrottiin, että turman syynä oli lautan rikkoutunut keulaportti, joka ei kestänyt myrskyn rasituksia ja irtosi. Tämän vuoksi vesi pääsi virtaamaan autokannelle ja alus upposi.

Estoniaa koskevaa kannetta on käsitelty Ranskassa eri oikeusasteissa vuodesta 1996. Eri oikeusasteiden päätöksistä on valitettu tähän mennessä kahdesti. Nyt alkaneen oikeudenkäynnin päätöstä odotetaan heinäkuussa.

Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut Estonia upposi syyskuussa 1994. Turmassa kuoli 852 ihmistä. Aluksesta pelastui vain 137 ihmistä.

Uutista päivitetty 14.18.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja