Estäisikö huumetuomio Jori Lehterän MM-kutsun Leijoniin? Kiekkopomo avasi hovioikeuteen valittaneen tähtipelaajan tilannetta

Jori Lehterä saa edustaa Leijonia, sillä hänen huumetuomionsa ei ole vielä lainvoimainen, Suomen jääkiekkoliitto linjaa. 

Lehterä on mukana maanantaina julkaistussa Ruotsin EHT-turnaukseen suuntaavassa Leijonien joukkueessa.

KHL-seura Pietarin SKA:ta edustava hyökkääjä ajautui pyöritykseen syksyllä 2018, kun hän joutui rikosepäilyn kohteeksi. Hän sai maaliskuussa neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen huumausainerikoksesta. 

Lehterän puolustus haki ja sai valitusluvan hovioikeudelta. Tapausta käsitellään myöhemmin Turun hovioikeudessa, mutta ajankohta ei ole vielä selvillä.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen selvitti maanantaina MTV Urheilulle tilannetta Lehterän ympärillä. 

– Kunnioitamme liittona suomalaista oikeusjärjestelmää ja sen päätöksiä. Eli lainvoimaiseen päätökseen asti jokaisella Suomen kansalaiselle on oikeus toimia täysivaltaisesti kaikissa haluamissaan tilanteissa, mukaan lukien Leijonat-paidan päälle pukeminen, Nurminen kommentoi.

Päätöksestä tulee lainvoimainen hovioikeudessa tapahtuvan käsittelyn jälkeen. 

– Tiedämme siitä vain sen, ettei päivämäärää ole vielä päätetty. Se saattaa mennä kevääseen tai jopa kesään asti, Nurminen toteaa. 

Kiekkopomo ei halunnut lähteä spekuloimaan sillä, olisiko Lehterä edustuskelpoinen esimerkiksi kevään MM-kisoissa, jos Lehterä katsotaan syylliseksi myös hovioikeudessa. 

– Tarkastelemme sitten tilannetta uudelleen ja teemme tarvittavia päätöksiä, Nurminen summaa.

Lehterä, 32, pelasi maajoukkueessa edellisen kerran World Cupissa syksyllä 2016.

Lue myös:

    Uusimmat