Espoolaisessa päiväkodissa on hytisty alle 15 asteen lämpötilassa: "Tätä on jatkunut jo viikon verran"

1:28
Katso myös video: Takaako varhaiskasvatuksen aloittaminen nuorena lapselle paremman koulumenestyksen?

Espoon Kalajärven päiväkodista kantautuu kylmääviä uutisia: Lapset ovat joutuneet hytisemään hoitopaikassaan vain 15 asteen lämmössä.

Kahden lapsen äiti Viveka Forsström huolestui hakiessaan 4- ja 2-vuotiaita lapsiaan päiväkodista.

– Siellä on aivan jääkylmät lattiat ja todella kylmä muutenkin – alle viisitoista astetta lämpöä. Minua alkoi palella jo siinä kohtaa kun otin kengät pois jalasta siksi aikaa, että sain lapset haettua. Tätä on jatkunut jo viikon verran. Nyt vein lapset mummolaan, kun oli pakko saada työt hoidettua, Forsström kertoo MTV Uutisille.

Lapset ovat saaneet oireita

Lapset ovat myös oireilleet kylmyyden vuoksi, vaikka Forsström on laittanut heille normaalia enemmän vaatetta päälle.

– Lapset palelevat hirveästi ja heillä on kädet kylminä. He ovat myös olleet itkuisempia nyt. Olen pukenut heille villahaalarit ja villasukat, joita he käyttävät sisällä. Mutta kyllä siellä on niin kylmä, että tekisi mieli jättää myssy ja lapasetkin päälle myös sisätiloihin, Forsström tuumii.

Forsströmin mukaan tilanne on aivan kestämätön, kun ensin on kylmä sisällä ja sitten viedään kylmään ulos. Hoitajatkin ovat kertoneet palelevansa.

– Minua säälittää tämä tilanne heidänkin puolestaan.

Myös muut vanhemmat ovat huolissaan

Turhautunut ja huolestunut Forsström kirjoitti aiheesta Facebookissa.

– Itse maksavana vanhempana en missään nimessä halua, että lapseni tai muut tiloissa olevat henkilöt joutuvat palelemaan sisätiloissa ollessa, saatikka sairastua tilanteesta. Tällä hetkellä, kun pienistäkin flunssista tulee käydä koronatesteissä, Forsström kirjoittaa.

– Samat ongelmat myös viereisessä ryhmäperhepäiväkodissa, hänelle vastataan.

– Maanantaina ryhmäperhepäiväkodissa oli lämpötila 10-12 asteen välillä. Eilen onneksi jo 17 astetta, kuuluu toinen vastaus.

Lasten vanhemmat kertovat myös, etteivät ole saaneet asiasta mitään tiedotetta.

"Kyllä tässä meni luvattoman kauan"

MTV Uutiset tavoitti varhaiskasvatusyksikön johtaja Liisa Salmon, mutta tämä vastasi, ettei anna medialle kommentteja, vaan niistä vasta Espoon kaupungin Tilapalvelut tässä asiassa.

Tiedotteessan kerrotaan, että syynä lämpötilojen laskuun on ollut kaukolämmön lämmönvaihtimen vikatila.

Käyttövedelle asennetaan tänään tilapäinen lämminvesivaraaja. Tilapäiskäyttöön tarkoitettuja lämpöpattereita tuodaan päiväkodin tiloihin myös tänään.

Tiedotteen mukaan näin varmistetaan sisätilojen lämpötilojen vakiintuminen terveelliselle ja turvalliselle tasolle.

– Minäkin sain tästä tiedon tänä aamuna. Aika monissa rakennuksissa oli putkirikkoja ja lämmitysongelmia. Kaikki sattuivat samalle viikolle, kun niitä kylmiä päiviä oli, kertoo Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen.

– Kyllä tässä kesti luvattoman kauan ja olemme pahoitelleet päiväkotiin sitä, ettei tähän nopeammin tartuttu. Siinä on toimittu huonosti, Lehtinen pahoittelee.

Asiasta kirjoitti tänään myös Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja