Espoolaisessa maauimalassa tehtiin erikoinen linjaus: Uimapukuja ei enää vuokrata uimareille – syynä viheliäinen pulma

Espoon Leppävaaran maauimala on joutunut lopettamaan uimahousujen ja uima-asujen vuokraamisen uimareille viheliäisen pulman johdosta: uimapukuvarkauksien määrä on ollut viime vuosina nousussa.

Uimahallipäällikkö Ari Jaakkolan mukaan uimahalli harkitsi ennen päätöksen tekemistä uusien uimapukujen hankkimista, mutta lopulta uimahalli päätyi lopettamaan uimapukujen vuokraamisen.

Jatkossa uimapukunsa unohtanut joutuu pulittamaan varaparista täyden hinnan. Vuokraamisen sijaan niitä ryhdytään siis myymään.

– Tällä hetkellä on kokonaisia vaatekokoja, joista lähes kaikki uimapuvut ovat jossain maailmalla. Edes pukuihin painettu uimahalli-teksti ei ole vähentänyt varkauksien määrää, Jaakkola huokaisee.

Varkauksiin on yritetty puuttua – turhaan

Uimahalli-tekstien painattamisen lisäksi uimahalli on yrittänyt puuttua varkauksiin muillakin keinoin.

– Olemme kokeilleet myös esimerkiksi panttijärjestelmää, mutta sekään ei ole tuottanut toivottua tulosta, Jaakkola toteaa.

Hänen mukaansa pyyhkeiden vuokraus on toiminut kuitenkin hyvin, ja sitä uimahalli aikoo jatkaa tulevaisuudessakin.

Asiasta aiemmin uutisoineen Länsiväylä-lehden mukaan uimahousujen vuokrahinta on ollut kolme euroa Leppävaaran maauimalassa. Espoonlahden uimahallissa vuokraaminen on vielä mahdollista, mutta sekin aikoo siirtyä myyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja