Mainos

Tuhannet mielenosoittajat tukkineet Barcelonan lentokentän, satoja lentoja peruttu – suomalainen Aarno joutui keskelle kilometrien ruuhkaa: "Mielenosoittajat makasivat tiellä poikittain"

Tuhannet Katalonian itsenäisyysjohtajia puolustavat mielenosoittajat ovat tukkineet Pratin lentokentän Barcelonassa ja sen lähistön, kertoo muun muassa El Pais. Toistasataa lentoa on peruttu, koska lentokoneiden miehistöt eivät ole päässeet kentälle.

Pahimmillaan liikenne on seisonut vielä viiden kilometrin päässä lentokentästä, ja monet matkustajat ovat taittaneet loppumatkan jalkaisin.

Mielenosoittajat ovat ottaneet toistuvasti yhteen poliisin kanssa lentokentällä. Yli 50 ihmistä on loukkaantunut, ja poliisi on ottanut kiinni yhden mielenosoittajan.

Myös Finnairin lento peruttiin

El Prat on Espanjan toiseksi vilkkain lentoasema. Toistasataa lentoa on peruttu, koska lentokoneiden miehistöt eivät ole päässeet kentälle.

Finavian nettisivujen mukaan ainakin yksi Finnairin lento Barcelonasta Helsinkiin on peruttu. Lennon oli määrä laskeutua Helsinki-Vantaalle kahden aikaan aamuyöllä.

Barcelonasta on määrä saapua Helsinkiin huomenna lisäksi kaksi muuta lentoa. Helsingistä Barcelonaan on taas määrä lähteä kolme lentoa. Niitä ei ole ainakaan toistaiseksi peruttu.

Moottoritiet tukossa, autoletka kilometrien mittainen

Suomalainen Aarno Jokela oli suomalaisen bussiseurueen kanssa moottoritiellä Barcelonan ulkopuolella, kun matkanteko pysähtyi. 

– Mielenosoittajat makasivat tiellä poikittain kumpaankiin suuntaan menevillä kaistoilla. Taaksepäin on kilometrien jonot autoja, Jokela kuvaili tilannetta iltapäivällä. 

– Moottoritie on täynnä mielenosoittajia, heitä on varmasti satoja, ellei tuhansia. 

Jokelan mukaan tilanne oli iltapäivällä vielä rauhallinen. Poliisipartioita näkyi muutamia, mutta laajempaa sekasortoa ei moottoritiellä nähty. 

Katalonian itsenäistymishankkeen johtajille langetetut vankeustuomiot ovat saaneet aikaan mittavia protesteja eri puolilla Barcelonaa.
Kataloniaan on lähetetty muualta Espanjasta lisää poliiseja.

Juttua päivitetty klo. 22:27 tuoreilla tiedoilla. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja