Mainos

Espanjan terroriepäiltyjen isä shokissa: "Olen täysin murtunut"

Espanjan poliisi on jatkanut päivän mittaan kateissa olleen terrori-iskun epäillyn etsintöjä.

Viranomaiset ovat etsintäkuuluttaneet 22-vuotiaan Younes Abouyaaqoubin. Mediatietojen mukaan hän saattaisi olla ihmisten päälle Barcelonassa ajaneen pakettiauton kuljettaja. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Espanjan poliisin mukaan on mahdollista, että epäilty on paennut Ranskaan. Ranskalaiset poliisilähteet kertovat uutistoimisto AFP:lle, että espanjalaisviranomaiset olivat pyytäneet heiltä apua.

Kaikkiaan poliisi epäilee 12:ta ihmistä osuuksista iskuihin Barcelonassa ja Cambrilsissa. Epäillyistä viisi kuoli poliisin ammuttua heitä estääkseen terrori-iskun jatkumisen Cambrilsissa. Neljä epäiltyä on pidätetty. Kahden epäillyn ruumiit löydettiin räjähtäneen talon raunioista Alcanarista.

Talon epäillään olleen terrorisolun päämaja, jota käytettiin muun muassa räjähteiden valmistamiseen.

Poliisi on tunnistanut kolme marokkolaista terroriepäiltyä, jotka poliisi ampui kuoliaaksi Cambrilsissa. He ovat Moussa Oukabir, 17, Said Aallaa, 18, ja Mohamed Hychami, 24.

Moussan veli Said oli yksi poliisin pidättämästä nelikosta. Uutistoimisto AFP tavoitti Saidin isän Marokosta. Hän oli täysin shokissa.

-Olen täysin murtunut. Toivottavasti he kertovat, että hän on syytön. En haluaisi menettää kahta poikaani, isä sanoi.

Ainakin 13 ihmistä kuoli ja yli 130 loukkaantui Barcelonassa torstai-iltana, kun vuokrattu pakettiauto ajettiin väkijoukkoon kaupungin keskustassa.

Perjantain vastaisena yönä Cambrilsin pikkukaupungissa 120 kilometrin päässä Barcelonassa tehtiin toinen samankaltainen isku. Siinä kuoli yksi nainen, minkä lisäksi viisi muuta siviiliä ja yksi poliisi loukkaantui.

Vuonna 2004 yhteensä 191 ihmistä kuoli juniin tehdyissä pommi-iskuissa Madridissa. Tekijät olivat kytköksissä al-Qaida-terroriverkostoon.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.