Espanjan koulusurmien tekijä psykiatrisessa hoidossa – "hän piti mustaa listaa"

Espanjan eilisen koulusurman tehnyt alaikäinen poika on viety hoitoon psykiatriseen sairaalaan, kertovat viranomaiset.

Alle 14-vuotias poika surmasi eilen aamulla yhden opettaja ja haavoitti neljää muuta ihmistä omassa koulussaan. Haavoittuneista kaksi on opettajia ja kaksi oppilaita. Yhdenkään tila ei ole vakava. 

La Vanguardia-lehden lainaamien poliisilähteiden mukaan poika oli hyökkäyksen tehdessään todennäköisesti psykoottisessa tilassa. Aseena hän käytti jalkajousta ja veistä. 

Poika otettiin kiinni koulun sisällä pian hyökkäyksen jälkeen. Alle 14 vuoden iän vuoksi häntä ei kuitenkaan ole voitu pidättää eikä kuulustella virallisesti.

Sen sijaan poliisi on kuullut hyökkäyksen tapauksen silminnäkijöitä.

Todistajalausuntojen mukaan poika saapui tunnille myöhässä mukanaan jalkajousi ja veitsi. Yrittäessään päästä sisälle luokkaansa hän kohtasi ovella opettajansa ja hyökkäsi tämän kimppuun.

Todistajien mukaan poika ei laukaissut jalkakajousta, vaan pisti opettajaa nuolen terällä päähän ja jalkaan. Päällekarkauksen aikana haavoittui myös kaksi oppilaista, toinen heistä kyseisen opettajan tytär.

Paikalla olleen oppilaan mukaan poika rauhoitteli muita luokassa olleita.

- Olkaa rauhallisia, te ette kiinnosta minua, hyökkääjän kerrotaan sanoneen.

Paikalle oli tässä vaiheessa saapunut surmansa saanut viereisen luokan opettaja. Poika hyökkäsi miehen kimppuun haavoittaen häntä kuolettavasti vatsan tai rinnan alueelle. Tämän jälkeen koulun vahtimestari onnistui saamaan pojan kiinni ja ottamaan häneltä aseet pois.

Poika varoitti teosta 

Hyökkääjän tuntevan todistajan mukaan pojalla on kotonaan mittava kokoelma erilaisia aseita ja hän on ollut hyvin kiinnostunut sota-aiheista.

La Vanguardian mukaan sama todistaja on myös kertonut pojan varoittaneen lähipiiriään mahdollisesta hyökkäyksesta.

Hän oli myös sanonut laatineensa ”mustan listan” opettajista ja oppilaista, joista ei pitänyt.

 

Lue myös:

    Uusimmat