Mainos

Espanjan hallitseva puolue korruptioskandaalin keskellä – kymmenille jäsenille yhteensä satoja vuosia vankilaa

Espanjassa kymmeniä maata johtavan keskusta-oikeistolaisen kansanpuolueen jäseniä on tuomittu laajassa korruptiojutussa. Kaikkiaan tuomion sai 29 ihmistä 37:stä syytteissä olleesta.

Joukossa on myös korkea-arvoisia puolueen jäseniä. Esimerkiksi kansanpuolueen entinen rahastonhoitaja Luis Barcenas sai 33 vuoden vankilatuomion ja 44 miljoonan euron sakot. Myös ex-rahastonhoitajan vaimolle langetettiin 15 vuotta vankeutta.

Kansapuolueen epäiltiin muun muassa käyttäneen pimeää rahastoa rahoittamaan kampanjoitaan 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Korruptiotapaus on myrkyttänyt pääministeri Mariano Rajoyn asemaa. Vuodesta 2011 virassaan ollut pääministeri on kiistänyt kaikki väärinkäytökset.

Rajoysta tuli tutkinnan ja oikeusprosessin aikana Espanjan historian ensimmäinen istuva pääministeri, joka on toiminut todistajana oikeudessa.

Tuomituille langetettiin kaikkiaan 351 vuoden edestä vankeutta. Kansanpuolueen toimijoita tuomittiin muun muassa verorikoksista, vallan väärinkäytöstä ja lukuisista talousrikoksista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.