Espanjalaismediassa esitettiin rajuja väitteitä prinsessa Catherinen hengenvaarallisista komplikaatioista – brittihovi raivostui

Kuninkaalliset sädehtivät No Time to Die -elokuvan ensi-illan punaisella matolla 0:59
Videolta näet, kuinka Catherine sädehti muiden kuninkaallisten rinnalla No Time to Die -elokuvan ensi-illassa vuonna 2021

Brittihovi on kiistänyt jyrkästi espanjalaistoimittaja Concha Callejan väitteet siitä, että prinsessa Catherinen terveydentila olisi romahtanut ja tämä olisi ollut hengenvaarassa vatsan alueen leikkauksensa jälkeen.

Brittihovi on raivostunut väitteistä, joita espanjalainen toimittaja Concha Calleja esitti hiljattain espanjalaiskanava Fiestan ohjelmassa.

Toimittajan kertoman mukaan prinsessa Catherine  olisi kärsinyt vakavista ja hengenvaarallisista komplikaatioista vatsan alueen leikkauksensa jälkeen. Catherine leikattiin pari viikkoa sitten lontoolaisessa yksityissairaalassa, ja maanantaina 30. tammikuuta brittihovi tiedotti tämän päässeen sairaalasta kotiinsa, jossa hän jatkaa sairauslomaansa ainakin pääsiäiseen asti. 

Callejan, joka tunnetaan espanjalaismedioissa kuninkaallisasiantuntijana, mukaan Catherinen lääkärien olisi täytynyt "toimia nopeasti pelastaakseen hänen henkensä". Calleja totesi, että lääkärit olisivat turvautuneet "radikaaleihin" keinoihin prinsessan pelastamiseksi, ja Catherine olisi intuboitu sekä vaivutettu keinotekoiseen koomaan. Intubaatio tarkoittaa toimenpidettä, jossa potilaan henkitorveen asetetaan intubaatioputki hengityksen turvaamiseksi. 

– Oli vakavia komplikaatioita, joita he eivät odottaneet, sillä toimenpide sujui hyvin, mutta leikkauksen jälkeinen aika ei sujunut niin hyvin, Calleja totesi kanavalla. 

Toimittajan mukaan Catherinen toipumisaika sairaalajakson jälkeen tulisi olemaan haastava ja prinsessa tulisi tarvitsemaan todella paljon avustusta, Callejan kuvailun mukaan "käytännössä kokonaisen sairaalan, joka järjestetään heidän Windsorin kotiinsa hänen tuekseen". Calleja väitti saaneensa tietonsa lähteeltä brittihovin sisältä "täysin luottamuksellisesti". 

Lisäksi Calleja väitti, että Catherine olisi viety sairaalaan ensimmäistä kertaa jo 28. joulukuuta, jolloin hän olisi joutunut jäämään hoitoon useaksi päiväksi huonovointisuuden takia, joka oli ollut toistuvaa.

Brittihovi ei ole katsonut lausuntoja hyvällä. Daily Mail uutisoi palatsin lähteiden kiistäneen väitteet jyrkästi. 

– Se on täyttä roskaa. Tämä toimittaja ei yrittänyt lainkaan tarkistaa minkään sanomansa faktapohjaa keltään kuninkaallisen talouden jäseneltä. Se on pohjimmiltaan täysin keksittyä, ja käytän kohteliasta kieltä sanoessani, että se kertakaikkiaan ei pidä paikkansa, lähde kertoo. 

Fiesta, jonka on perustanut edesmenneen Italian pääministeri Silvio Berlusconin omistama mediayhtiö, on yksi Espanjan katsotuimmista kanavista, ja se tunnetaan useista viihteellisistä juoruohjelmistaan. Kanavalla esitetyt väitteet prinsessa Catherinen terveydentilasta päätyivät myös suurten espanjalaislehtien, kuten La Vanguardian, El Confidentialin sekä La Razonin uutisiin. 

Catherine kirjautui London Clinic -sairaalaan 14. tammikuuta. Tarkempaa syytä vatsan alueen leikkaukselle ei ole kerrottu, mutta lähteiden mukaan ennalta suunniteltu toimenpide ei liittyisi syöpään. Maanantaina 30. tammikuuta Catherinen kotiuduttua Kensingtonin palatsi tiedotti tämän voivan hyvin ja toipumisen edistyvän. 

Prinssi William  niin ikään on perunut tulevat työnsä ollakseen puolisonsa Catherinen toipumisen alun tukena ja pyörittääkseen heidän viisihenkisen perheensä arkea. Catherinella ja Williamilla on kolme lasta: 10-vuotias prinssi George, 8-vuotias prinsessa Charlotte  ja 5-vuotias prinssi Louis.

Williamin isä kuningas Charles  pääsi myös samaisesta sairaalasta kotiinsa maanantaina 30. tammikuuta eturauhasleikkauksensa jälkeen. Charlesilla on edessään noin kuukauden mittainen sairausloma. 

Lue myös:

    Uusimmat