Espanja on maailmanmestari! Englanti kaatui finaalissa dramaattisten vaiheiden jälkeen

Espanja kaatoi MM-finaalissa Englannin maalein 1–0 ja juhlii maan ensimmäistä naisten maailmanmestaruutta jalkapallossa. Trillerifinaalin ainoan osuman iski kapteeni Olga Carmona.

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattu jalkapallon naisten MM-turnaus huipentui sunnuntaina kahden ensikertalaisen finalistin Espanjan ja Englannin kohtaamiseen Sydneyssä.

Avauspuoliaikaa ja koko ottelua pitkälle toista jaksoa hallinnut Espanja iski 29. minuutilla, kun vasenta laitaa dominoinut Olga Carmona nousi vastaiskun päätteeksi rangaistusalueen sisään saatuaan syötön Maria Caldenteylta.

Tarkka vasemman jalan laukaus takatolpan juureen jätti Englannin maalivahdin Mary Earpsin tilanteessa voimattomaksi.

Ennen Carmonan osumaa Englannin Lauren Hemp ehti kolisuttaa Espanjan maalin ylärimaa. Hetkeä myöhemmin Espanjan Alba Redondo tuhri avopaikassa pallon Earpsia päin.

Toisella puoliajalla Englanti kasvatti intensiteettiään, mutta ei onnistunut luomaan tarvittavan laadukasta maalipaikkaa Catalina Collin yllättämiseksi. Sen sijaan lähempänä maalintekoa oli Espanja, joka pääsi yrittämään ratkaisua rangaistuspotkusta.

Videotarkastuksen jälkeen yhdysvaltalaistuomari Tori Penso näki Englannin Keira Walshin pelanneen palloa kädellä, ja Jennifer Hermoso asettui vetämään pilkkua 70. minuutilla.

Maalivahti Earps antoi Englannille vielä mahdollisuuden taistella MM-kullasta koppaamalla Hermoson heppoisen laukauksen.

Englanti ei kuitenkaan onnistunut saamaan kunnollista loppukiriä aikaiseksi, ja maalipaikkoja enemmän loppuvaiheita ottelussa värittivät lukuisat rikkeet sekä jälkipelaaminen.

Maailmanmestaruus on Espanjalle ensimmäinen naisten jalkapallon historiassa. Myös Englanti oli MM-finaalissa ensimmäistä kertaa, ja saa pettymyksestään huolimatta maistella historiallista MM-hopeaa pitkällä kotimatkallaan Sydneysta.