Esko Riihelän kassi:

- banaani- sweetie- punaleima-emmental- broilerin rintafile- kesäkurpitsa- nauris

Jyrki Sukulan ja Esko Riihelän menu:

Täytettyä broilerinrintaa

1 broilerin rintafile2 perunaa1/2 nauris1/2 kesäkurpitsaruohosipulia1/2 dl Emmentalia6 basilikan lehteänokare voita

Leikkaa rintafileet halki ja nuiji kevyesti. Mausta. Levitä basilikan lehdet ja raastettu emmental päälle, rullaat fileet rullalle. Ruskista pannulla ja kypsennä lopuksi uunissa.

Marinoituja naurisviipaleita ja paistettua kesäkurpitsaa

1/2 nauris1/2 kesäkurpitsa1/2 sweetievalkosipulinkynsiruohosipuliabasilikaasuolaamustapippuriasitruunamehuaoliiviöljyä

Kuori nauris ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä. Kuivaa. Mausta sitruunanmehulla, öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista kesäkurpitsaviipaleet valkosipuliviipaleiden kanssa oliiviöljyssä. Kuori sweetie ja irroita hedelmäliha. Sekoita basilikan ja ruohosipulin kera. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.

Naurishaudukkaat

1/2 nauris2 rkl hunajaavoitavalkopippuriasuolaatilkka vettä

Paista nauriit voissa ja lisää hunaja sekä mausteet. Lisää joukkoon vielä vesi ja hauduta kypsäksi.

Kesäkurpitsalisuke

1/2 kesäkurpitsa2 rkl voitaruohosipuliavalkoviinivalkopippuriasuolaa

Kuutioi kesäkurpitsa ja freesaa voissa. Lisää mausteet ja valkoviini. Hauduta.

Friteerattu banaani

banaani2 kananmunaa1 dl vettä1/2 dl vehnäjauhojasuolaasokeria

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Sekoita vesi ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää valkuaiset. Pyöritä banaani vehnäjauhoissa, kasta friteeraustaikinassa ja paista öljyssä. Tarjoile valmis banaani kermavaahdon kanssa.

Frittitaikina-ainekset

vettä vehnäjauhoasuolaa sokeriakananmunan valkuainen

Lue myös:

    Uusimmat