- banaani- sweetie- punaleima-emmental- broilerin rintafile- kesäkurpitsa- nauris
Jyrki Sukulan ja Esko Riihelän menu:
Täytettyä broilerinrintaa
1 broilerin rintafile2 perunaa1/2 nauris1/2 kesäkurpitsaruohosipulia1/2 dl Emmentalia6 basilikan lehteänokare voita
Leikkaa rintafileet halki ja nuiji kevyesti. Mausta. Levitä basilikan lehdet ja raastettu emmental päälle, rullaat fileet rullalle. Ruskista pannulla ja kypsennä lopuksi uunissa.
Marinoituja naurisviipaleita ja paistettua kesäkurpitsaa
1/2 nauris1/2 kesäkurpitsa1/2 sweetievalkosipulinkynsiruohosipuliabasilikaasuolaamustapippuriasitruunamehuaoliiviöljyä
Kuori nauris ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä. Kuivaa. Mausta sitruunanmehulla, öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista kesäkurpitsaviipaleet valkosipuliviipaleiden kanssa oliiviöljyssä. Kuori sweetie ja irroita hedelmäliha. Sekoita basilikan ja ruohosipulin kera. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.
Naurishaudukkaat
1/2 nauris2 rkl hunajaavoitavalkopippuriasuolaatilkka vettä
Paista nauriit voissa ja lisää hunaja sekä mausteet. Lisää joukkoon vielä vesi ja hauduta kypsäksi.