Esimerkkejä ensi kesän messuasuntotarjonnasta

Hartolan loma-asuntomessujen alue sijaitsee kahden kilometrin päässä Hartolan keskustasta, Itä-Hämeen opiston vanhassa kartanomiljöössä. Alueella on kaikkiaan 57 tonttia, joista 10 omarantaisia. Messuvieraille näistä esitellään 30.

Alueen kauneutta lisää Jääksjärvestä Päijänteeseen laskeva Tainiovirta, jonka ylittävien kahden kaarisillan väliin jää ns. Jokipuiston alue. Puiston valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota - messut tosin järjestetään kesän valoisimpaan aikaan, joten vieraat eivät tätä ehkä tule niin selvästi huomaamaan. Mökkikauden jatkuvasti pidentyessä se on kuitenkin tuleville asukkaille hyvin miellyttävää.

Monille mökillä asuminen onkin jo muuttunut lähes ympärivuotiseksi. Voidaan hyvällä syyllä puhua kakkosasunnosta. Tätä helpottavat Hartolassa palvelut ja harrastusmahdollisuudet - kunnan keskusta palveluineen on käden ulottuvilla ja harrastusmahdollisuudet erinomaiset.

Ja onhan Hartola maamme ainoa kuningaskunta: Kustaa III nimesi pitäjän kruununprinssin mukaan Kustaa Adolfin pitäjäksi vuonna 1784. Seuraavan vuosisadan alussa nyt kuninkaaksi tullut Kustaa IV Adolf vieraili
nimikkopitäjässään - kuninkaan tuolia voi käydä ihailemassa Itä-Hämeen museossa.

Hartolan loma-asuntomessut pidetään 18.6. - 11.7.2004.
Heinolan Tähtiniemen asuntomessualueen asukkaiden ei luonnollisesti tarvi kärsiä tekemisen puutteesta talvella enempää kuin kesälläkään. Heinola on monelle juuri sopivan kokoinen paikka - ei liian suuri eikö myöskään liian pieni.

Jos voi Hartola ylpeillä historiallaan, yhtään huonommaksi ei jää Heinola. Lääninhallitus muutti kaupunkiin samoihin aikoihin kuin Hartola nimettiin kruununprinssin mukaan. Näistä ajoista muistuttavat monet vanhat rakennukset ja museot.

Vaikka asuntomessut edustavatkin alan uusinta uutta, vanha käsityöläisyys on edelleen kunniassaan myös rakentamisessa. Erinomainen esimerkki on paikallisen ammattioppilaitoksen oppilastyönään valmistama kohde: ulkoverhouksen kaikkien nurkkien laudoitus on sahattu jiiriin, joten erillisiä nurkkalautoja ei tarvita!

Heinolan Tähtiniemen asuntomessut pidetään 16.7. - 15.8.2004.


(JKA 11.1.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja