Esapekka Lapin tilanne ratkesi? Asiantuntija sanoo suoraan: "Yhdet puheet niin kuin sökössä"

Esapekka Lappi ihmeissään: "Luulin ajaneeni hyvin" 1:37
Esapekka Lappi tuli lopun eriomaisesti, mutta aika ihmetytti suomalaiskuskia maalissa.

Esapekka Lapin tappio tallikaverilleen Thierry Neuvillelle Viron MM-rallin kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella tarkoittaa C Moren asiantuntijan Riku Tahkon mukaan melko varmasti Hyundain päätöstä jäädyttää kuskien välinen taistelu.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Lappi aloitti viimeisen ajopäivän hyvin ja onnistui kaventamaan Neuvillen etumatkaa 2,6 sekunnilla alle kahdeksaan sekuntiin. Belgialaisen vastaus seuraavalla erikoiskokeella oli kuitenkin väkevä.

– Olen yllättynyt. Luulin ajaneeni todella hyvän pätkän, Lappi hämmästeli aikaansa Neuvillen ollessa vielä tien päällä.

Maalissa Neuville oli 1,3 sekuntia Lappia nopeampana. Läpi kisan hyvää vauhtia osoittanut kuski näytti samalla varmistavan sen, ettei Hyundailla ole enää tarvetta kilpailuttaa kuskeja keskenään. C Moren asiantuntija Riku Tahko näkee tilanteen selvänä.

– Neuville on ansainnut kakkospaikkansa. Nyt se tilanne jäädytetään. That’s it. Se on yhdet puheet niin kuin sökössä, Tahko totesi Neuvillen tullessa maaliin.

Lappi menetti ikävällä tavalla aikaa kadotettuaan hypyn alastulossa hybridivoiman autostaan jo perjantain aamupäivän ajaksi. Sen jälkeen ero Neuvilleen on kaventunut, mutta samalla tallikaveri on pystynyt kiristämään ruuvia aina tarpeen tullen.

– Neuville on tässä kilpailussa näyttänyt sen, että jos Lappi ei pysty haastamaan, niin silloin ei pysty haastamaan. Turha tässä on mitään pelata tai meidän katsoa suomalaisten silmien läpi. Neuville on ollut parempi, Tahko tiivisti.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat