ESA julkaisi kuvan: Suezin kanavan valtava laivaruuhka avaruudesta katsottuna

Yksi alus voi tukkia koko globaalin kasvun – kuva avaruudesta näyttää, millaiset ruuhkat Suezin jumi aiheutti maailman merille 1:20
Katso MTV Uutiset Liven lähetyksestä: Tällaiselta Suezissa näyttää ylhäältä katsottuna.

Tässä vaiheessa tuskin kukaan on välttynyt uutiselta, että Suezin kanavan ulkopuolelle on syntynyt valtava ruuhka suuren konttialuksen tukittua kanavan kokonaan.

Suezin kanava on erittäin merkittävä maailmanlaajuiselle laivaliikenteelle ja sen tukkiutuminen on merkittävä asia taloudellisesti ja tavaran liikkumisen kannalta.

Euroopan avaruusjärjestö ESA on julkistanut avaruudesta otetun kuvaparin, joka havainnollistaa hyvin tukoksen aiheuttaman laivaruuhkan laajuutta.

Vasemmalla oleva kuva on otettu normaalina päivänä 21.3.2021. Oikealla oleva kuva on otettu 25.3.2021. Kuvassa näkyy selvästi alueen ruuhkautuminen tukoksen seurauksena. On syytä huomata, että viimeisimmän kuvan ottamisestakin on kulunut useita päiviä.

200 kontillista Atrian sianlihaa on jumissa Suezilla – Atria kertoo, miten lastille käy 7:31
200 kontillista Atrian sianlihaa on jumissa Suezilla. Yritys kertoo, mitä lihoille käy.

Moni laiva odottaa alueella kanavan aukeamista, mutta osa on päättänyt lähteä tekemään tuhansien kilometrien mittaisen kiertoliikkeen päästäkseen jatkamaan matkaansa.

Lue myös:

    Uusimmat