Atria: Possukontit Suezin kanavalla pysyvät kylminä niin kauan kuin polttoainetta riittää

7:31
Katso videolta, mitä Atria kertoi satojen possukonttiensa kohtalosta Suezin kanavan jumitusjonossa

Ruokatalo Atrialla on jumissa Suezin kanavan jättiruuhkassa yli 200 kontillista suomalaista possunlihaa.

200 kontillista pakastelihaa on matkalla Kiinaan, Etelä-Koreaan ja Japaniin. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Maaseudun Tulevaisuuden mukaan tuotteita on kahdenkymmenen laivan kyydissä.  

Suezin kanavaan jäi alkuviikosta jumiin 400-metrinen konttialus, jota ei ole vielä saatu irrotettua. Aluksen omistajan mukaan se saatetaan onnistua irrottamaan tämän päivän aikana.

Atrian vientijohtaja Markku Hirvijärvi kertoo MTV Uutisille, että yleensä laivamatka Shanghaihin kestää noin 45 päivää ja matkaan on varattu ylimääräistä aikaa mukaan. Hätää ei siis Hirvijärven mukaan tällä hetkellä ole.

– Kyllä siellä on varaa polttoaineissa. Niin kauan kuin polttoainetta riittää ja koneet käyvät, niin silloin meidän pakastekonteissamme se -20 astetta pysyy.

Hirvijärven mukaan laivaa pystytään myös tarvittaessa tankkaamaan paikalla. Hän toteaa, että myös Atrian asiakkaat ovat ottaneet tilanteen rauhallisesti.

Hirvijärven mukaan Suezin kanavan ulkopuolelle tulee jatkuvasti lisää Atrian tuotteita.

– Me lastaamme täältä kuitenkin niin kauan kuin varustamot antavat lastata, joten määrä kasvaa nyt.

Hirvijärven mukaan osa laivoista on päättänyt lähteä kiertämään kanavan, vaikka matkaan tulee tällöin tuhansia kilometrejä lisää. Hirvijärvi uskoo, että laivaruuhka purkautuu nopeasti, kunhan kanavan tukkinut alus saadaan käännettyä tieltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja