Mainos

Erotiikkamessut kiehtovat yhä enemmän pariskuntia ja naisia

Kaukana ovat ajat, jolloin erotiikkamessut miellettiin vain miesten jutuksi, sillä nykyään lähes puolet messuilla kävijöistä on naisia. Pariskunnat puolestaan haluavat olla aallon harjalla ja hakevat messuilta piristystä parisuhteeseen.

Nelikymppinen pariskunta Ulla ja Vilho hakeutuivat messuille silkasta mielenkiinnosta. Erotiikka kuuluu olennaisena osana heidän parisuhteeseensa.

- Meillä on seksi aika iso osa tässä asiassa, Vilho toteaa.

- Onhan se ja pitäähän se ollakin. Kyllä se parisuhteeseen kuuluu, Ulla jatkaa.

Pariskunta on messuilla toista kertaa yhdessä. Kumpaakin kiehtovat eniten messuohjelman värikkäät show’t.

- Minua eivät nuo tangoilla vääntelevät naiset kiinnosta, vaan show´t yleensä, Vilho kertoo ja tarkentaa pariskunnan tulleen paikan päälle seuraamaan erityisesti ulkomaalaisten tähtien esiintymisiä.

He harmittelevat, että yllättävän moni mieltää erotiikkamessut kuitenkin vielä tabuksi eivätkä sen takia uskaltaudu mukaan.

- Ihmiset jotenkin mieltävät, että erotiikkamessuille mennään salamyhkäisesti, ihan kuin luikahdettaisiin ovesta sisään jonnekin pimeään koppiin. Tuntuu, että aika monella on sellainen käsitys, Ulla pohtii ja jatkaa naurun siivittämänä:

- Messut kuin messut, on ne sitten puutarhamessut tai seksimessut.

Pariskunnan tuttavapiiriinkään ei kuulu ketään, jotka uskaltautuisivat erotiikkamessuille. Vilhon ystävät ovat hieman arastellenkin tiedustelleet, että mitä siellä oikein tapahtuu.

Mies on yrittänyt rohkaista kavereitaan sanomalla, että ottakaa vaimot mukaan.

- Ne sanoivat, etteivät vaimot tykkää. Sanoin, että lähtekää yksin, niin vaimot eivät kuulemma yksin laske matkaan, Vilho jatkaa.

- Kun katsoo ympärilleen, niin täällähän on paljon kaikenikäisiä pariskuntia, Ulla pohtii ja uskoo ihmisten asenteiden vähitellen muuttuvan.

Hankinnat helpommin messuilta

Toisiaan tapailevat Anna, 26 ja Krisse, 32, saapuivat messuille Krissen aloitteesta. Molemmat ovat käyneet erotiikkamessuilla aiemminkin, Anna muun muassa tyttöporukalla.

- Tuli sellainen mielenkiinto, että nyt kun on naispuolista seuraa, niin hänen kanssaan saisi erilaista perspektiiviä hauskanpitoon, Krisse avaa motiiveja messuille tulemisesta.

Kaksikko ei osannut nimetä yhtä yksittäistä asiaa, mikä messuilla heitä eniten kiehtoo.

- Enemmänkin se on sellainen yleinen kiinnostus, että missä mennään ja olisiko jotain uutta kivaa, Krisse pohtii.

- Ja jotain hyviä ideoita, Anna jatkaa.

Erotiikkamessuilta on heidän mukaansa luontevaa tehdä erilaisia hankintoja ja täydennystä omiin kaappeihin.

- Tässä ilmapiirissä on lelujen ja vastaavan rekvisiitan hankinta helpompaa saati mennä jonnekin sexshoppiin tai vastaavaan, Krisse toteaa.

Nuoret suhtautuvat avoimemmin

Kouluterveydenhoitajana työskentelevä Andrea, 26, tuli messuille tyttöporukassa, mutta vain hän suostui haastatteluun. Nainen on ollut kerran aiemmin Turun erotiikkamessuilla. Kokemus jäi mieleen positiivisena, joten hänen oli helppo tulla uudelleen.

- Mulla on paljon kavereita, jotka ovat olleet täällä. Tämä on vähän sellainen tapahtuma Helsingissä, että kerran vuodessa tullaan kattomaan minkälaista meininkiä täällä on.

- Täältä voi ostaa ihan vapaasti, jos joku haluaa leikkikaluja, hän jatkaa.

Andrea uumoilee, että joillekin messuille tulo voi olla vielä vaikeaa, vaikka hänen mielestään nuoremmat suhtautuvatkin erotiikkamessuihin vanhempaa sukupolvea avoimemmin.

- Mun ikäisiähän täällä on ja nyt kun katson ympärilleni, niin näyttää olevan paljon nuorempiakin.

Nainen toteaa, ettei miellä itseään muutenkaan ujoksi. Seksuaalivalistus kuuluu olennaisena hänen kouluterveydenhoitajan työhönsä, ja nuoret tulevat yhä useammin aroistakin asioista juttelemaan.

- Nuoret ovat asioista kiinnostuneita ja siinä on pakkokin olla avoin ja kertoa asioista. Ja paljonhan nuoret asioita luulevat, jotka eivät sitten olekaan ihan niin.

MTV3/Helmi

Kevään 2009 Sexhibition erotiikkamessut 24. - 25.4 Helsingin jäähallissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.