Ernest Lawson suunnitteli tarkoin Nelli-rakkaansa kosintahetkeä – vaimon reaktio yllätykseen huvittaa yhä

Ernest Lawson järjesti vaimolleen kosinnan, joka vaati paljon suunnittelua – puolison reaktio ja pyyntö huvittaa yhä 2:46
Ernest Lawson järjesti vaimolleen kosinnan, joka vaati paljon suunnittelua – puolison reaktio ja pyyntö huvittaa yhä

Suurin LOVE-ohjelman juontaja Ernest Lawsonin järjestämä yllätys oli kun hän kosi vuosia sitten Nelli-vaimoaan. 

Näyttelijä-juontaja Ernest Lawson  nähdään vuonna 2024 LOVE-musiikkiohjelman toisena juontajana Susani Mahaduran  rinnalla. Lawson kertoo MTV Uutisille päässeensä seuraamaan kesän kuvauksissa lukuisia koskettavia tilanteita, joissa suomalaiset yllättivät läheisiään. 

– Voin sanoa, että olen itkenyt monta kertaa. On siis liikutuksesta monta kertaa tullut kyyneleet silmiin. 

Lawson kertoo yllättyneensä monesti erityisesti siitä, kuinka avoimin sydämin sekä vilpittömin huomionosoituksin toisinaan stereotyyppisesti juroiksi luonnehditut suomalaiset ovat lähteneet ohjelmaan mukaan. 

– Se on joka kerta todella sydämeen käyvää. Oli se sitten kyse ystävien välisestä suhteesta tai pariskunnista, perheenjäsenistä, niin kyllä olen monta kertaa itkenyt ja tulen varmasti itkemään monesti vielä ohjelman aikana.  

Yhdestä erityisesti mieleenpainuneista yllätyksistä kuvauksissa vastasi Lawsonin mukaan eräs lapsenlapsi, joka yllätti isoäitinsä. 

– Hänelle toki hirveän tärkeä, mutta myös koko suvulle todella tärkeä ja rakas henkilö. Eikä ole ehkä sellainen, että olisi hirveän tottunut vastaanottamaan tällaisia huomionosoituksia, vaan on ollut aina vähän sellainen, joka huolehtii niistä nuoremmista ja lapsista sekä lapsenlapsistaan. 

– Niin nyt, kun nämä roolin kääntyivätkin niin, että hänelle osoitettiin tällainen rakkaudellinen hetki, niin sitä oli ihanaa päästä seuraamaan. 

Lawson kertoo myös iloitsevansa siitä, että pääsee tekemään juontotyötä yhdessä Susani Mahaduran kanssa. Vielä kaksikko ei ole päässyt yhdessä tämän ohjelman puitteissa juontamaan, mutta heillä on menneisyydessään yksi töiden puolesta tapahtunut kohtaaminen. 

– Ollaan kerran oltu töissä samaan aikaan, oltiin yhdessä tapahtumassa juontamassa kerran, siitä on ehkä neljä vuotta. Mitä me nyt juteltiin, että vitsi miten kivaa nähdä taas ja miten hyvät muistot siitä kohtaamisesta oli. Jatkamme siitä, mihin silloin jäätiin. 

Suurin yllätys

Yllätettäväksi Lawson päätyi itse viimeksi hiljattain elokuussa omana syntymäpäivänään, kun hänen lapsensa olivat harjoitelleet ja valmistelleet häntä varten lauluesityksen. Lawsonilla on Nelli-vaimonsa kanssa kaksi lasta: vuonna 2017 sekä 2020 syntyneet tyttäret.

Lawson kertoo lasten valmistelleen isäänsä varten bravuurinsa: kappaleen Päivänsäde ja Menninkäinen, jota Lawson on itse laulanut lapsilleen usein tuutulauluna.  

– Isosisko vähän liidasi, mutta pikkusiskokin pysyi hyvin mukana. 

Itse suurimman yllätyksen Lawson on tehtaillut aikoinaan vaimolleen, kun hän kosi tätä. Kosintaa suunniteltiin Lawsonin mukaan pitkään, ja se osallisti useita ihmisiä, sillä se tapahtui osana teatteriesitystä, jossa Lawsonin puoliso oli mukana. 

– Olin ohjaajan ja muiden näyttelijöiden kanssa sopinut, kun siinä oli tällainen yleisöä osallistava hetki, jossa jututettiin yleisöä, niin sovittiin se etukäteen niin, että he pääsevät juttelemaan minun kanssa siinä, ottavat minut vähän kuin hampaisiinsa siinä, ja sitten tulen lavalle niinkuin asiaan kuului. Ja sen sijaan, että olisin siitä eteenpäin ollut osa sitä heidän näytelmäänsä, olin saanut luvan kosia lavalla olevaa silloista tyttöystävääni ja nykyistä vaimoani. 

Kosinta sujui suunnitellusti ja Lawsonin puoliso vastasi myöntävästi. Kosinta kirvoitti vaimolta Lawsonin mukaan tunteikkaan sekä ilahtuneen tunnepurkauksen mutta myös huvittavankin reaktion. 

Lawsonit menivät naimisiin uudenvuodenaattona 2015.

Yllä olevalla videolla Ernest Lawson kertoo, mitä hänen vaimonsa pyysi häneltä heti näyttävän kosinnan jälkeen sekä mitä itse ajattelee yllätetyksi tulemisesta.

LOVE esitetään MTV:n alustoilla ja kanavilla myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. 

Lue myös:

    Uusimmat