Erkki ystävineen huomasi, ettei tavis pääse näkemään isoja purjelaivoja sisältä – nyt tapahtuma on järjestetty jo 33 kertaa: "Ei tässä ole taloudellisesti mitään järkeä"

9:46
Katso videolta miltä näyttää purjelaiva Svanhildin sisällä.

Perinteistä Purjelaivapäivää vietettiin tänään Helsingin Eteläsatamassa. Tapahtumaa ei suinkaan turhaan kutsuta perinteiseksi, sillä tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jo 33. kerran.

Isot ja näyttävät purjelaivat kiinnostavat ihmisiä. Tavallinen tallaaja ei välttämättä saisi tilaisuutta purjelaivassa vierailuun ilman tällaista tapahtumaa. Sen tietää myös Helsingin Purjelaivasatamayhdistys ry:n puheenjohtaja Erkki Wirta, joka on ollut mukana järjestämässä tapahtumaa alusta asti.

– Huomattiin, että tavalliset ihmiset eli sellaiset, jotka eivät saa kutsua yritysmaailman tilaisuuksiin, niin eivät koskaan pääse näkemään näitä laivoja, Wirta kertoo.

– Aloimme ratkoa tätä ongelmaa ja päätimme järjestää tällaisen oman Tall Ship Racen, eli isojen purjelaivojen tapahtuman, kun huomattiin, että Helsingissäkin on aika iso laivasto.

Ensimmäinen Perinteinen Purjelaivapäivä oli hyvin suosittu. Wirta muistelee, että silloisten lehtitietojen mukaan kävijämäärä oli noin 10 000 ihmistä. Se antoi järjestäjille vahvistuksen, että purjelaivoista todella tykätään.

"Ei tässä ole taloudellisesti mitään järkeä"

Jotta laivat pysyvät myös hyvässä kunnossa ja esittelykelpoisina, pitää niitä myös huoltaa ja ylläpitää. Ison purjelaivan ylläpito vaatii melko paljon. Myös taloudellisesti.

– Ei tässä ole taloudellisesti mitään järkeä tällaisen ylläpitämisessä. Ei näistä voi kuvitellakaan saavansa oikein mitään taloudellista hyötyä. Tämä on tällainen intomielinen harrastus, joka kyllä rahoitetaan vuokraustoiminnalla, että ei tähän sinänsä omaa rahaakaan kulu, Wirta kuvailee.

Katso videolta koko haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja