Erityisopettaja kokee väkivaltaa etenkin Pirkanmaalla, luokanopettaja pk-seudulla

Erityisopettaja kokee työssään enemmän väkivaltaa Pirkanmaalla kuin pääkaupunkiseudulla tai Varsinais-Suomessa. Tämä selviää Työterveyslaitoksen Kunta10-tutkimuksesta.

Pirkanmaalla erityisopettajista 31,4 prosenttia ilmoitti kokeneensa ruumiillista väkivaltaa, kuten lyömistä ja potkimista. Varsinais-Suomessa vastaava luku on 29,2 ja pääkaupunkiseudulla 28,7.

Uhkailua ilmoittaa kokeneensa 48,4 prosenttia Pirkanmaan erityisopettajista. Pääkaupunkiseudulla vastaava luku on 40,1 ja Varsinais-Suomessa 30,7.

Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ei osannut tuoreeltaan arvioida, mistä Pirkanmaan muita korkeammat luvut johtuvat.

Luokanopettaja sen sijaan kokee pääkaupunkiseudulla enemmän väkivaltaa kuin Pirkanmaalla tai Varsinais-Suomessa.

Pääkaupunkiseudulla ruumillista väkivaltaa kuten potkimista ja lyömistä kertoo kokeneensa 12,8 prosenttia luokanopettajista. Pirkanmaalla vastaava luku on 6,8 ja Varsinais-Suomessa 5,2.

Viime vuonna tehtyyn tutkimukseen vastasi 800 erityisopettajaa ja 1900 luokanopettajaa Espoosta, Vantaalta, Turusta, Tampereelta, Oulusta, Raisiosta, Naantalista, Nokialta, Valkeakoskelta ja Virroilta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat