"Erittäin tyly lopetus" – Olli Jokinen lyttäsi Leijonien MM-trillerin kohutuomion

Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin 0:26
Olli Jokinen piti Konsta Heleniuksen ratkaisevaa rangaistusta kyseenalaisena

Leijonien MM-turnauksen päättänyt Ruotsin 2–1-jatkoaikamaali oli seurausta Konsta Heleniuksen kyseenalaisesta jäähystä. MTV Urheilun asiantuntijat Olli Jokinen ja Kari Jalonen arvostelivat kovaa tuomariratkaisua katkeran tappion jälkeen.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kymmenen minuutin jatkoaika oli ehtinyt noin puoleenväliin, kun Kapaselle tuomittiin kaksi minuuttia koukkaamisesta.

Ruotsin Joel Eriksson-Ek ohjasi 4–3-ylivoimalla voittomaalin, kun pelikello näytti 65:54.

Ylivoimamaaliin johtanut rangaistus jättää Leijonille pureskeltavaa, Kari Jalonen ja Olli Jokinen totesivat heti ottelun jälkeen.

– Kyllä tuosta jää jossiteltavaa ja paha maku. Mailaa saa nostaa, se ei ole jäähyn paikka, Kari Jalonen sanoi.

– Kova tuomio tässä. Se ohjasi tähän tulokseen sitten.

Katso kyseenalainen tilanne pääkuvan videolta.

Heleniusta Jukureissa valmentanut Jokinen ei voinut käsittää, miten ottelun tuomaristo päätti viheltää kovassa paikassa tilanteesta rangaistuksen.

– En näe millään, miten tuo on jäähy. Kaksi kertaa nostaa mailaa, ei koukkaa. Puolusti tilanteen niin hyvin kuin takaa pystyy. Erittäin tyly lopetus tälle turnaukselle, Jokinen puuskahti.

Ottelun ratkaisu nostatti kierroksia sosiaalisessa mediassa. Muun muassa Suomen Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Kalervo Kummola jyrähti heti tuoreeltaan yöllä.

– Ruotsi tarvitsi tuomarit apuun kaataakseen uudelleensyntyneet Leijonat. Hieno peli, minkä Latvian ja USAn amatöörituomarit pilasivat, Kummola tirvaisi X:ssä.

Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen antoi palaa tilanteesta ottelun päätyttyä. Jalonen oli ehdottomasti sitä mieltä, että tilanteesta ei olisi kuulunut viheltää rangaistusta.

Leijonien turnaus päättyi katkerasti. Ruotsi etenee kuuden vuoden tauon jälkeen välieriin, jossa se kohtaa isäntämaa Tshekin. Toinen välieräpari on Kanada–Sveitsi.