Jukka Jaloselta katkera tilitys – päättyikö Leijonat-ura tuomarifarssiin?

Jukka Jaloselta katkera tilitys jatkoajan Leijonat-jäähystä: "Tuomarit eivät tee ikinä virheitä" 2:02
Jukka Jaloselta katkera tilitys jatkoajan Leijonat-jäähystä: "Tuomarit eivät tee ikinä virheitä"

Leijonat jättävä päävalmentaja Jukka Jalonen ei sulattanut Konsta Heleniuksen jatkoajalla saamaa rangaistusta, jonka aikana Tre Kronor ratkaisi MM-puolivälieräottelun.

– Hieno taistelu meiltä. Nostettiin loppua kohti tasoa. Sitkeä ryhmä, Jalonen aloitti tappiollisen Ruotsi-puolivälierän jälkeen.

– Vedettiin se, mikä tästä ryhmästä irti lähtee.

Suomi teki hurjan puolustustaistelun ja nousi vielä ottelun viimeisellä minuutilla jatkoajalle, mutta lopulta Ruotsi iski jatkoajalla ylivoimalla voittomaalin.

Konsta Heleniukselle vihelletty koukkaamisjäähy oli Jalosesta kyseenalainen. Päävalmentaja ei sulattanut vihellystä alkuunkaan.

– Siinä tuli sitten vielä apua hyville pelaajille tuomarin avustuksella. Harmittava se viimeinen jäähy, joka ei ollut jäähy. Videolta kun katsoo, niin maila ei osu kertaakaan hansikkaaseen. Eihän tuomaritarkkailija sitä siltikään, vaikka näkee, niin myönnä. Tuomarithan eivät tee ikinä virheitä. Näin se välillä menee, harmittaa aika paljon, Jalonen paahtoi. 

Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin 0:26
Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin

Leijonia kahteen eri otteeseen valmentanut Jalonen päättää poikkeuksellisen menestyksekkään pestinsä tähän otteluun. Hänen alaisuudessaan Suomi voitti peräti kolme maailmanmestaruutta ja kertaalleen olympiakultaa.

Jalonen kiitti uransa viimeisen Leijonat-pelin jälkeen tiiviisti eri tahoja. 

– Kaikille tietenkin (kiitos), ketkä ovat mukana olleet, niin johtoryhmä kuin pelaajatkin. 

Lue myös:

    Uusimmat