Erikoishaastattelu: Tällainen on F1-viikonloppu Minttu Räikkösen silmin – "Alussa oli totuttelemista"

MTV:n F1-toimittaja ja Formulasirkus-ohjelman juontaja Mervi Kallio haastatteli Minttu Räikköstä Belgian formulavarikolla.

Formula 1 -kuljettaja Kimi Räikkösen vaimo Minttu Räikkönen viettää suurimman osan viikonlopuistaan miehensä tukena F1-osakilpailuissa.

MTV:n F1-toimittajan Mervi Kallion erikoishaastattelussa Minttu kertoo, että hänelle elämä kisamatkoilla ei ole pelkkää varikolla edustamista, vaan myös tavallista arkea 1,5-vuotiaan Robin-pojan kanssa.

– Torstaina ja perjantaina teen ihan samoja juttuja kuin kotonakin. Käyn aamulla treenaamassa, ja sitten olen Robinin kanssa. Lauantai ja sunnuntai menevät sitten varikolla, Minttu kertoo.

– Se on sekä minulle että Kimille tärkeää, että olemme Robinin kanssa hänen mukanaan. Muuten meille jäisi aika vähän yhteistä aikaa, Minttu miettii.

Omat kaverit mukana varikolla

Varikolla ollessaan Minttu viettää aikaa lähinnä Ferrari-tallin väen ja omien vieraidensa kanssa. Esimerkiksi viime viikonlopun Belgian osakilpailua oli mukana seuraamassa Mintun isä. Muiden F1-puolisoiden kanssa hän on moikkaustuttuja.

– Minulla on usein omia ystäviä tai sukulaisia mukana. Kuten varmaan arvaatte, Kimi ei hirveästi jaksa rupatella ennen kisaa tai aika-ajoa. Käyn sanomassa hänelle heipat ja tsempit ja annan pusut, ja sitten vaihdan kuulumisia tallin ihmisten kanssa. Siinä se oikeastaan menee, Minttu kuvailee.

Ennen tärkeitä koitoksia puolisolta vaaditaan pelisilmää, sillä kuljettajien täytyy saada keskittyä rauhassa kilpailuun.

– Nyt tiedän jo, mitä tehdä. Mutta alkuun siinä oli totuttelemista, että koska voin mennä ja mitä voin sanoa. Tosiaan täällä emme kauheasti käy mitään asioita läpi, Minttu kuvailee.

Robin viihtyy ihmisten parissa

Myös Kimin ja Mintun Robin-poika viihtyy varikkohuumassa, vaikkei kovin vakituinen vieras siellä olekaan.

– Robin rakastaa ihmisiä ja nauttii siitä, että ympärillä tapahtuu. Hänelle parhaita leluja varikolla ovat ne autot ja äänet. Robin ei kauheasti ole mukana varikolla, varsinkaan nyt, kun hänellä on hirveästi vauhtia, mutta pää ei vielä ihan ole mukana. Se ei ole hänelle paras paikka, Minttu miettii.

Kun tiivistahtinen F1-viikonloppu on ohi ja palataan kotiin, puhutaan Räikkösten perheessä aivan muista asioista kuin formulasta.

– Kimi ei kotona kauheasti puhu työasioista, ellen sitten erikseen kysy, Minttu toteaa.

Katso otsikon alta klippi Mintun haastattelusta! Haastattelu nähdään kokonaisuudessaan Formulasirkus-ohjelmassa tänään torstaina kello 22.35 MTV3-kanavalla.

Katso alta videoilta muun muassa mitä Minttu kertoo hänen ja Kimin häistä. Katso myös mitkä olivat rouva Räikkösen mietteet Belgian F1-kisan varikolla viime lauantaina!
Kaikki F1-ajojaksot suorana MTV MAX -kanavalla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja