Erikoinen tilanne Kotkassa: Pelastuslaitos luuli Puolustusvoimien harjoitusta hätätilanteeksi – Langinkoskelle lähetettiin helikopteri ja sukeltajat

Kotkassa sattui tänään iltapäivällä erikoinen välikohtaus, kun pelastuslaitos luuli puolustusvoimien harjoitusta hätätilanteeksi.

Tapaus sattui Langinkoskella. Sivullinen soitti hätänumeroon ja pelastuslaitos luuli lähtevänsä pelastamaan veden varaan joutuneita.

– Siellä selvisikin paikan päällä, että armeijalla oli harjoitukset meneillään. Sinne Langinkoskeen aina välillä joku tipahtaa ja näin luulimme nytkin, mutta tämä oli onneksi harjoitus. Koskeen oli heitetty kanootti ja se pyöri siellä vedessä, kertoo päivystävä palomestari Petteri Markkanen Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Paikalle lähdettiin kuitenkin täydessä valmiudessa "vesipelastustehtävään". Mukana oli muun muassa helikopteri, sukeltajia, veneitä ja ambulansseja.

– Kyllä tilanne saatiin sitten onneksi selvitettyä kun siihen tuli puolustusvoimien väkeä ja saatiin selvyys asiasta.

Markkanen ei osaa arvioida, mikä tiedottamisessa on mennyt pieleen, kun tällainen väärinkäsitys pääsi tapahtumaan. Hän ei myöskään tiedä, millaista harjoitusta puolustusvoimat oli tekemässä, kun siihen tarvittiin kanoottia.

– En osaa sanoa, nehän ovat aina salaisia ne niiden hommat, Markkanen naurahtaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja