Erikoinen päivämäärä 11.11.11 villitsee: Tahdon!

Valtava joukko suomalaisia havittelee sormuksiinsa ja virallisiin asiakirjoihin päivämäärää 11.11.11.

Hurja määrä suomalaisia vihitään tänään. Lukuisat parit ovat ilmoittautuneet jo etukäteen halukkuudestaan tulla vihityksi juuri tänään 11.11.2011.

Seurakunnat ovat olleet aktiivisia pyrkimyksissään vastata suomalaisparien erikoiseen toiveeseen. Ympäri maata järjestetäänkin joukkotapahtumia, joiden tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle kirkollinen siunaus avioliittoon juuri tänään. Vain taivas on ollut mielikuvituksekkaiden ideoiden rajana.

Naimisiin yöllä

Tampereen seurakunta järjestää tänään 11.11.2011 Aleksanterin kirkossa Hääyö-nimisen tapahtuman. Eiliseen mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut jo 54 paria.

Myös muilla paikkakunnilla kuten Nokialla, Akaalla ja Kuokkalassa hääpareja vihitään illansuusta puoliyöhön saakka.

Tapahtumien tavoitteena on se, että viimeiset halukkaat saisivat papin siunauksen liitolleen ennen vuorokauden vaihtumista.

Drive in –häät

Kannelmäen seurakunta vihkii pareja tänään Drive in –tyyliin. Helsingissä Prisma Kannelmäen parkkihallissa morsiuspareja vihitään saapumisjärjestyksessä kello 11 ja 21:n välillä.

Kannelmäen seurakunta haluaa tempauksellaan osoittaa, että vihille voi mennä helposti ja nopeasti – ilman huolta mittavista hääjärjestelyistä. Omiin Drive in –häihinsä ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Koko päivä vihkimisiä

Osa suomalaisista evankelisluterilaisista seurakunnista järjestää vihkimisiä tänään myös aamuvarhaisesta alkaen. Pappien pitkä työpäivä saattaa alkaa jo kello 7 aamulla, kun ensimmäiset hääparit astelevat maagisena päivämääränä avioliiton rauhaisaan satamaan. Esimerkiksi pienessä Perkkaan kappelissa ensimmäinen pari oli tarkoitus vihkiä tänään kello 7 aamulla.

Olarin seurakunta Espoossa vihkii niin ikään hääpareja tiukalla tahdilla tänään. Vihkimisiä suoritetaan tasatunnein aamuyhdeksästä iltakahdeksaan.

Hääristeily

Silja Line lipuu tänään kohti Tukholmaa tavallista erikoisemmissa tunnelmissa. Laivalla järjestetään nimittäin hääristeily tänään 11.11.11. Laivalla tullaan vihkimään 11 paria, jotka havittelevat virallisiin asiakirjoihin ja sormuksiinsa taianomaisia numeroita.

Silja Symphonylla järjestettävästä risteilystä kerrottiin jo kesäkuussa ja kiinnostuneita oli enemmän kuin etukäteen osattiin aavistaa. Ilmoittautuneista pareista 11 ensimmäistä sanoo tänään tahdon merellisissä tunnelmissa.

– Päivämääränä 11.11.2011 on mieleenpainuva, ja silloin varmasti moni pari vaihtaa kihloja tai haluaa sanoa toisilleen 'tahdon'. Merellä seilatessa kokemus on vielä muistorikkaampi, uskoo Silja Symphonyn intendentti Jan Wickström.

Myös muualla tapahtuu

Ympäri Suomea jahdataan myös muiden tapahtumien merkeissä omaan vihkisormukseen päivämäärää 11.11.2011. Ympäri maata järjestetään nimittäin värikkäitä vihkitapahtumia, joista osa on hyvinkin yksityisiä – ja osa ei.

Mukaan tarvittavat asiakirjat

Paikan päällä vihkitilaisuudessa on oltava esteettömyystodistus sekä henkilötodistukset. Useimmilla tapahtumapaikoilla järjestetään tarvittaessa kaksi pakollista todistajaa, mutta useat seurakunnat toivovat pareja saapumaan paikalle omien todistajien kanssa.

Lähteet: Suomen seurakunnat, Vihkipaiva.fi, tallinksilja.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja