Mainos

Erikoinen huijaus Helsingissä: Poliisi käräytti valeturistin

Poliisi on saanut kiinni kaksikon, joka huijasi turistilta luottokortin ja yritti tyhjentää tämän tilin. Epäillyt petkuttivat turistia tekeytymällä poliisiksi ja matkalaiseksi.

Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä, jotka petkuttivat japanilaista turistia Helsingin keskustassa ja veivät turistilta luottokortin. Myöhemmin huijarit olivat yrittäneet nostaa rahaa useilta automaateilta mutta nostot epäonnistuivat.

Miehet saivat kortin haltuunsa esiintymällä turistina ja poliisina. Ensimmäisenä huijatuksi tullutta japanilaista lähestyi mies, joka esittäytyi italialaiseksi turistiksi. Hetken kuluttua toinen huijari tuli paikalla ja esittäytyi poliisiksi. Poliisiksi esittäytynyt mies kertoi epäilevänsä, että japanilainen oli tehnyt huumekauppaa ensimmäisen huijarin kanssa.

Poliisina esiintynyt huijari halusi seuraavaksi nähdä japanilaisen passin ja luottokortin. Lopulta huijarit kysyivät myös luottokortin tunnuslukua. Japanilaismies oli peloissaan antanut huijareille oikean tunnusluvun. Pian tämän jälkeen huijarit poistuivat paikalta ja veivät mennessään japanilaisturistin luottokortin.

Japanilainen mies tajusi tulleensa huijatuksi ja kuoletti luottokorttinsa. 

Poliisi selvitti epäiltyjen henkilöllisyyden ja otti romanialaiset huijarit kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun he olivat poistumassa maasta. Epäillyt tunnustivat teot poliisin esitutkinnassa. Asiaa tutkitaan varkautena, maksuvälinepetoksena ja virkavallan anastuksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.