Mainos

Poliisi nappasi Helsingissä rahaa huijanneet valepoliisit – anastivat turistilta 2600 dollaria

Helsingin poliisi nappasi viime perjantaina kolme miestä, joiden epäillään esiintyneen valepoliiseina ja varastaneen rahaa kaupungilla liikkuneelta turistilta.

Rikoksesta epäillyt 41-, 38- ja 30-vuotiaat miehet saapuivat viime viikon torstaina laivalla maahan. Huijausketju sai alkunsa, kun yksi miehistä oli Mannerheimintie 50:n kohdalla mennyt turistin luo kysymään häneltä tietä keskustaan. Pian tämän jälkeen kaksi muuta epäiltyä oli saapunut paikalle näyttäen jonkinlaisia virkakortteja ja kertonut olevansa poliiseja.

Valepoliisit olivat vaatineet uhrilta ja turistina esiintyvältä mieheltä passia ja rahaa nähtäväksi. Turisti antoi valepoliiseille passin ja rahaa sisältäneen kirjekuoren, jonka hän sai pian takaisin.

Tämän jälkeen valepoliisit ja turistina esiintynyt rikoskumppani olivat poistuneet paikalta. Varkauden uhriksi joutunut turisti huomasi rahojen puuttuvan kirjekuoresta. Uhrilta oli anastettu 2600 dollaria.

Poliisi pääsi pian epäiltyjen jäljille, sillä miesten käyttämän auton tuntomerkit olivat poliisilla tiedossa ja epäillyistä oli valvontakamerakuvaa. Poliisipartio löysi oikean auton, pysäytti sen ja otti miehet kiinni.

Poliisin mukaan vastaavanlaiset huijausyritykset eivät ole yleisiä.

– Kyllä näitä aina joskus ilmenee, mutta eivät ne kovin yleisiä ole. Heinäkuun alussa oli myös vastaavanlaisia huijauksia. Pääsääntöisesti tällaiset tapaukset liittyvät kesäaikaan, jolloin on enemmän turisteja liikkellä, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Tapio Hyvönen MTV Uutisille.

Miehet tunnustivat kuulustelussa tekonsa ja anastetut rahat palautettiin turistille. Kaikkia kolmea mistä epäillään varkaudesta ja kahta valepoliisina esiintyvää miestä lisäksi virkavallan anastamisesta.

Poliisin mukaan miehiä ei epäillä heinäkuun alussa ilmoitetusta kolmesta samankaltaisesta rikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.