Eric Clapton muistelee menneitä

Brittiläinen kitaristilegenda Eric Clapton kirjoittaa muistelmiaan. Clapton kertoo opuksessaan neljästä vuosikymmenestään rockmusiikin huipulla. Clapton, 60, lupaa olla rehellinen lukijoilleen. Hän kertoo menestyksen ohella myös matkastaan "helvettiin ja takaisin".

Kirjan on tarkoitus ilmestyä keväällä 2007. Kustantajan arvioidaan maksaneen Claptonille ennakkomaksuna neljästä viiteen miljoonaa euroa.

Eric Claptonin kirjan synkempää antia edustaa muun muassa kitaristin pienen lapsen kuolema. Eikä Claptonin elämä rockpiireissäkään ole aina ollut pelkkää juhlaa. Nyt Claptonin elämä on kuitenkin kohdallaan.

- Claptonilla on nyt ikää 60 vuotta. Hän on onnellisesti naimisissa ja hänen on kaikin puolin hyvä olla. Niinpä hän tunsi olevansa valmis muistelemaan menneitä. Ja tekemään sen rehellisesti. Uransa kohokohtien lisäksi Clapton kertoo myös huonoista kausistaan, kustantaja Doubledayn tiedottaja David Drake kertoo.

Eric Claptonia avustaa muistelmien laatimisessa Christopher Simon Sykes. Clapton ja Sykes ovat olleet läheisiä ystäviä jo lähes 40 vuoden ajan. Claptonin muistelmien esikuva on hiljattain ilmestynyt Bob Dylanin muistelmien ensimmäinen osa.

- Dylanin kirja on myynyt hyvin ja voittanut palkintoja, kustantajan tiedottaja muistuttaa.

Kirjan ilmestymisen aikoihin Eric Claptonin levy-yhtiö julkaisee artistin uraa kartoittavan useamman cd-levyn paketin. Eric Clapton aikoo juhlistaa kirjaansa ja cd-boksia lähtemällä myös kiertueelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat