Epäily törkeästä ihmiskaupasta: Mies toi ulkomailta puolisoksi alaikäisen hyväksikäytettäväksi vuosien ajaksi – määräsi, milloin nainen saa puhua

Prostituutiota, pakkotyötä, pakkoavioliittoja – sosiaalityöntekijä kertoo, millaista on kohdata ihmiskaupan uhreja työssään 4:49
Prostituutiota, pakkotyötä, pakkoavioliittoja – sosiaalityöntekijä kertoo, millaista on kohdata ihmiskaupan uhreja työssään

Helsingin poliisi epäilee noin 40-vuotiasta miestä törkeästä ihmiskaupasta. Uhrina on miehen puoliso, parikymppinen nainen, poliisi tiedottaa.

Tapauksen tutkinta sai alkunsa heinäkuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Poliisi sai ilmoituksen itkuisesta naisesta, joka matkusti Suomeen saapuneessa lentokoneessa miehensä kanssa.

Poliisin mukaan epäilty oli salakuljettanut naisen Suomeen jo vuonna 2017. Tuota ennen he olivat tehneet lähtömaassa avioliittosopimuksen, poliisin mukaan nainen oli tuolloin alaikäinen.

Suomessa mies ja nainen solmivat uskonnollisen liiton.

– Nainen olisi halunnut myöhemmin erota, mutta epäilty ei antanut siihen suostumustaan, sanoo rikosylikomisario Hannu Kortelainen.

Esitutkinnan perusteella epäilty mies on käyttänyt naista seksuaalisesti ja taloudellisesti hyväkseen. Hän on hallinnut naisen rahoja, valvonut asioimista viranomaisten kanssa ja rajoittanut naisen liikkumista. Epäilty on myös määrännyt, milloin uhri saa puhua.

– Epäilemme, että hän on alistanut uhria henkisesti ja fyysisesti sekä uhkaillut häntä. Asianomistajalla ei ole ollut mahdollisuutta erota epäillystä, poliisi jatkaa.

Valtakunnallinen ihmiskaupparikosten tutkintaryhmä selvittää tapausta. Poliisi on aiemmin epäillyt miestä naiseen kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Tapaukset ovat siirtyneet syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat