Entinen tv-vaikuttaja Pirkka-Pekka Peteliuksesta: "Hänet tunnettiin alan ahneimpana tuottajana"

Jorma Sairanen kuvailee muistelmissaan Pirkka-Pekka Peteliusta lahjakkaaksi ihmiseksi, joka on perso rahalle.

Jorma Sairanen kuvailee tänään maanantaina 27. maaliskuuta julkaistuissa muistelmissaan Daddy Cool – Kolme vuosikymmentä televisiomaailman huipullaPirkka-Pekka Peteliusta ahneeksi mieheksi.

Sairasen ja Kalle Kinnusen kirjoittamassa kirjassa MTV:n entinen sisältöjohtaja Sairanen muistelee tapausta, jossa Team Ahma -sarjasta tulikin hieman odotettua isompi lasku.

– Leukani putosi kun luin laskun. Hieman yli 320 000 markkaa. Mistä? Siitä, että Team Ahman kauden viimeisten jaksojen uusintojen esittäminen oli viivästynyt. Ne oli näytetty pari viikkoa myöhemmin kuin alkuperäisessä sopimuksessa oli määritelty. Aikataulumuutos oli aivan mitätön, eikä kukaan ollut voinut kärsiä siitä pennin vertaa, Sairanen toteaa.

– Pirkka-Pekka Peteliukseen suhtautuminen ei ollut duunin merkeissä aina helppoa. Petelius on helvetin lahjakas ja monella tapaa mukavakin ihminen. Hänen persoutensa fyrkalle vain oli omaa luokkaansa. Nyt hän yritti tehdä mojovaa tiliä muotoseikalla.

Sairasen mukaan Petelius tunnettiin pitkälle 2000-luvulle alan ahneimpana tuottajana.

– Nähdäkseni hän pyrki jonkinlaiseksi uudeksi Spedeksi, joka näyttelisi, kirjoittaisi ja tuottaisi monenlaisia ohjelmia ja ehkä elokuviakin. Ohjaajana ja kirjoittajana hänellä ei lopulta ollut mitään merkittävää intensiteettiä. Rahanteko kiinnosti, ja osa kovaan hintaan kanaville myydyistä tuotannoista tehtiin aivan liian halvalla, Sairanen kirjoittaa.

– Yhteenotoistamme huolimatta pidän Peteliusta merkittävänä televisioesiintyjänä sekä aivan erinomaisena näyttelijänä. Mielestäni hän on parempi kuin vähän maneereihinsa jäänyt Vesa-Matti Loiri, jonka dramaattisistakin suorituksista pilkistää Uuno.

Daddy Cool –  tv-pomo Jorma Sairanen 7:47

Lue myös:

    Uusimmat