Jari Tervo kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa Loiri-kirjasta – jopa Loirin asunnonhakuilmoitus löytyy kirjasta: ”He saivat yhden läävämäisen tarjouksen”

11:59
Katso kirjailija Jari Tervon haastattelu kokonaan.

Vesa-Matti Loirin elämästä kertova kirja julkaistiin tänään. Kirjailija Jari Tervo uppoutui kirjoittamisen prosessiin jopa siinä määrin, että haastatteluja Loirin kanssa kertyi sata tuntia.

Näyttelijä, muusikko ja viihdetaiteilija ”Vesku” Loiri on tunnettu hahmo, mutta hänen elämästään kirjan kirjoittanut Jari Tervo karsastaa markkinointivaihetta, joka seuraa tunnetustakin henkilöstä kirjoitetun kirjan julkaisua.

– Tämä on kaoottista vaihetta ja nyt on sitten hankalampi paikka edessä, eli kirjan markkinoiminen. Siihen liittyy matkustamista ja ihmisille kertomista. En ole esiintyvä taiteilija, niin miksi toistan samoja asioita? Tervo pohtii.

Hän kutsuu Loiria tuttavallisesti ”Matiksi”. Kirja ei syntynyt käden käänteessä.

– Jututin Mattia sata tuntia nauhalle. Lisäksi haastattelin muun muassa hänen ystäviään ja entisiä rakastettujaan. Aina löytyi jokin mielenkiintoinen tiedonsiru, jonka halusin ottaa talteen. Kirjan tekeminen oli kuitenkin hauskaa, enkä missään vaiheessa ajatellut sen olleen työteliästä, enkä myöskään halunnut luopua siitä.

Tiedonsiruja ja yksityiskohtia kirjasta löytyykin. Siinä on muun muassa Loirin vanha asunnonhakuilmoitus, jossa hän haki ystävänsä kanssa asuntoa ”jostakin Helsingin liepeiltä”.

– He saivat yhden läävämäisen tarjouksen ja se oli ainoa, joka saatiin, kirjailija hymähtää.

Loiri sai ensimmäisen elokuvaroolinsa 17-vuotiaana Mikko Niskasen kulttielokuvassa ”Pojat”.

– Näin sen elokuvan ihan kloppiaikana. Minua harmitti silloin kovasti, että niin kovin nuori sälli näyttelee, kirjailija muistelee.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja