Mainos

Entinen puolustusministeri jyrähtää Soinille: "Laittaa sillan alle dynamiittia"

Entinen puolustusministeri, Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund on huolissaan ulkoministeri Timo Soinin puheista.

Soini totesi aiemmin tällä viikolla Suomen ja Ruotsin suhteiden huonontuvan pakolaiskriisin seurauksena. Lisäksi Haglundin mukaan Soini antaa ymmärtää, että Ruotsi avustaa ihmissalakuljettajia ja terroristeja.

– Kun Suomi saa uuden ulkoministerin, tapana on aloittaa kausi rakentamalla hyvät suhteet muihin maihin. Tällöin Ruotsilla on perinteisesti ollut erityisasema lähimpänä naapurimaanamme. Perussuomalainen ulkoministeri Soini on päättänyt tehdä päinvastoin. Kun tilanne Euroopassa on niin kiristynyt kuin se nyt on, Suomen ministerien tulisi rakentaa siltoja. Soini sen sijaan laittaa sillan alle dynamiittia, sanoo Haglund.

Haglund kritisoi myös Soinin ensimmäistä vierailua ruotsalaisen kollegansa Wallströmin luokse kesäkuussa. Hänen mukaansa vierailu osoitti minimaalista avoimuutta ja tavoitteellisuuden puutetta.

– Ulkoministerimme suhtautuminen Suomen tärkeintä kauppakumppania ja lähintä länsinaapuria kohtaan on hyvin huolestuttavaa. Mikäli tämä on koko Sipilän hallituksen tukema linja, se ei ole enää vain huolestuttavaa, vaan hälyttävää ja varsin ajattelematonta, Haglund toteaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja