Entinen NHL-pelaaja kuoli 50-vuotiaana – kuului aikanaan Valko-Venäjän parhaimmistoon

Valko-Venäjän menestyneimpiin jääkiekkoilijoihin aikanaan kuulunut Vladimir Tsyplakov on kuollut 50-vuotiaana. Asiasta kertoi sunnuntaina uutistoimisto BelTA.

Tsyplakov pelasi NHL:ssä yli 300 ottelua vuosina 1995-2001 Los Angeles Kingsissa ja Buffalo Sabresissa. Entisen hyökkääjän kuolinsyytä ei ole kerrottu.

Parhaalla NHL-kaudellaan 1997-98 Tsyplakov teki 18+34=52 pistettä Kingsin paidassa ja edusti Valko-Venäjää samana talvena Naganon olympialaisissa.

Neljä vuotta myöhemmin hän oli mukana tekemässä maan ehkä suurinta kiekkotekoa, kun Valko-Venäjä kaatoi Ruotsin Salt Lake Cityn olympiakisojen puolivälierässä vuonna 2002. Kaksien olympialaisten lisäksi hän pelasi neljät MM-kisat.

Vuonna 2005 päättyneen pelaajauransa jälkeen Tsyplakov toimi apuvalmentajana Valko-Venäjän maajoukkueessa sekä KHL:n Dinamo Minskissa, Avangard Omskissa, Severstal Tsherepovetsissa ja Traktor Tsheljabinskissa. Viimeisen kautensa hän toimi päävalmentajana Valko-Venäjän liigan Shahtar Soligorskissa kaudella 2017-18.

Lue myös:

    Uusimmat