Mainos

Entinen NFL-tähti ja näyttelijä O. J. Simpson pääsi ehdonalaiseen – mies muistetaan "vuosisadan oikeudenkäynnistä"

1:53

Aikansa superjulkkis O. J. Simpson on päässyt vankilasta ehdonalaiseen, kertoo uutistoimisto AP. Simpson tuomittiin vuonna 2008 vankilaan muun muassa osallisuudesta aseelliseen ryöstöön.

Nelihenkinen ehdonalaislautakunta äänesti yksimielisesti Simpsonin ehdonalaisuuden puolesta heinäkuussa. Simpson, 70, vetosi tuolloin ehdonalaisuuteensa kommentoiden, että hän katsoi istuneensa vankilassa riittävästi.

– Jos harkintakykyni olisi ollut silloin parempi, tätä ei olisi koskaan tapahtunut, Simpson sanoi.

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet AP:n tietoa Simpsonin vapaaksi pääsystä. Simpson on kertonut toivovansa muuttaa Floridaan sukulaistensa ja ystäviensä luo suorittamaan tuomionsa loppuun ehdonalaisena. Siirtoon Nevadasta Floridaan tarvitaan lupa myös Floridan viranomaiset, jotka eivät ole kuulleet vielä Simpsonista tai hänen edustajistaan.

"Vuosisadan oikeudenkäynti" ei unohdu

Simpson nousi kuuluisuuteen amerikkalaisen jalkapallon pelaajana, jonka jälkeen hän esiintyi näyttelijänä muun muassa Mies ja Alaston Ase -elokuvatrilogiassa. Hänet muistetaan nykyään ennen kaikkea valtavan mediahuomion 90-luvun puolivälissä saaneesta oikeudenkäynnistä.

Simpsonia syytettiin entisen vaimonsa Nicole Brown Simpsonin ja tämän ystävän Ron Goldmanin murhista. Yhdysvaltalaismedia kuvaili tapausta "Vuosisadan oikeudenkäynniksi".

Simpson vapautettiin syytteistä, mutta siviilioikeus katsoi tämän myöhemmin syylliseksi ja langetti hänet maksamaan kymmenien miljoonien korvaukset Goldmanin perheelle.

1:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.