Entinen mäkihyppyhuippu on kadonnut – synkät huhut leviävät

Tshekkiläinen entinen mäkihyppääjä Antonin Hajek, 35, on kadonnut. Poliisi on etsinyt häntä jo yli kuukauden ajan, kertoo Blesk-lehti.

Antonin Hajek loi oivan kansainvälisen mäkihyppääjän uran. Hän hyppäsi Tshekin pituusennätykseksi 236 metriä Planican lentomäessä maaliskuussa 2010, mikä oli sillä hetkellä mäkihistorian kolmanneksi pisin noteeraus.

Hajek sijoittui parhaimmillaan henkilökohtaisissa maailmancupin osakilpailuissa neljänneksi sekä Kulmin lentomäessä että Sapporon suurmäessä tammikuussa 2010. Vancouverin olympialaisissa 2010 Hajek sijoittui seitsemänneksi sekä suurmäessä että joukkuekilpailussa.

Hajek päätti uransa vuonna 2015 kärsittyään terveysongelmista ja oltuaan tyytymätön tuloksiinsa.

Hajek on viime vuosina työskennellyt Tshekissä mäkimaajoukkuevalmentajana. 

Nyt Hajek on kuitenkin kateissa, ja hänestä liikkuu Bleskin mukaan synkkiä huhuja.

Huhuja kuolemasta

Poliisi on etsinyt Hajekia lokakuun toisesta päivästä lähtien. Hänen oletetaan olevan Malesiassa.

Poliisi kertoo Bleskille saaneensa tietoa kateissa olleesta henkilöstä tämän perheeltä, mutta Hajekista ei ole nyt kuulunut mitään. Poliisi ilmoitti ottavansa vastaan mitä tahansa tietoa, joka auttaisi hänen jäljittämisessä.

Bleskin mukaan Hajekin perhe on hiljaa, eikä tämän tuttavilla ja ystävillä ole käsitystä Hajekin liikkeistä. Samalla yltyy pelko pahimmasta. Blesk kertoo huhuista, joiden mukaan Hajek olisi kuollut Aasiassa.

Ulkoministeriö ei ole kuitenkaan vahvistanut moista skenaariota, eikä aio kertoa lisätietoja tutkinnan ollessa kesken. Kuala Lumpurin -suurlähetystö selvittelee katoamistapausta Malesian Langkawin saaren alueella.

Lue myös:

    Uusimmat