Ensitreffit-Pauliina paljastaa, mikä johti hänen ja Matin eroon – erityisesti yksi asia kokemuksessa järkytti

Ensitreffit-Matti paljastaa eron kyteneen jo syksyllä – tästä syystä unelmapari pimitti tilanteensa julkisuudelta 2:11
Ensitreffit-Matti kommentoi MTV Uutisten Töllötuomareiden haastattelussa Pauliinan terveisiä ja kertoo, millä tavalla ulkopuoliset paineet sekä pitkä välimatka näkyivät pariskunnan arjessa.

Ensitreffit alttarilla -kauden unelmaparina pidetty Pauliina ja Matti erosivat yllättäen heti kauden päätteeksi. Pauliina avaa eron taustoja ja lähettää tuotannolle terveiset ja toiveensa siitä, mitä hän olisi kaivannut kauden aikana.

Tammikuun alussa päättynyt kymmenes Ensitreffit alttarilla -kausi johti lopulta eroon myös ohjelmassa äkkirakastuneiden oululaisen Pauliinan, 28, ja vantaalaisen Matin, 37, osalta.

Pauliina avaa MTV Uutisille eron taustoja ja haluaa lähettää samalla terveiset tuotannolle.

Hän kokee odotusten ja paineiden kasvaneen niin suuriksi ohjelman teon aikana, että se vaikutti koko kokemukseen ja suhteeseen.

– Ensin itsellä jo paineet ja odotukset suhteen onnistumisesta – sitten ovat ne sukulaisten, ystävien, katsojien ja tuotannon odotukset, Pauliina sanoo.

– Koin, että siinä ihan puristuu niiden paineen keskellä. Olisin kaivannut jo hakuprosessin aikana valmistautumista ja tukea niihin ulkopuolisten odotuksiin. Ne odotukset ja paineet olivat aika järkytys, hän jatkaa.

Pauliina koki, että suhteessa olisi niin sanotusti pakko onnistua.

– Sellainen tilanne on hankala tällaiselle luonnostaan hyvin miellyttämisen haluiselle ihmiselle.

Hän toivookin, että jatkossa ulkopuolisista paineista osataan kertoa avoimemmin jo hakuprosessissa sekä ohjelman kuvausten aikana. 

Myös Matti puhuu ohjelman tuomista paineista MTV:n TöllötuomareidenKatri Utulan ja Katja Lintusenhaastattelussa

Matti kertoo, että julkinen onnistumisen paine ja hehkutus parin ympärillä oli yksi niistä tekijöistä, miksi pari ei halunnut edes kertoa eronneensa.

Kaikki hehkuttivat, että olemme unelmapari. Paine kertoa siitä, että olemme eronneet, oli tosi kova. Itsellenikin tuli sellainen tunne, että petän katsojat. Ja sitä alkaa miettiä, petänkö myös tuotannon ja asiantuntijat, Matti sanoo.

– Niihin paineisiin ei osaa oikein varautua. Etenkin siinä vaiheessa, kun ohjelma alkaa pyöriä tv:ssä, paineet tulevat vyörynä päälle, hän jatkaa.

"Välimatkalla on merkitystä"

Pauliina välittää tuotannolle terveiset myös kaksikon liian pitkästä välimatkasta.

Oulun ja Helsingin välinen 600 kilometrin etäisyys oli liikaa kuvausten jälkeisessä tutustumisvaiheessa, kun toista olisi halunnut nähdä useammin. 

Kuuden viikon tv-kuvausten jälkeen kaksikko alkoi elää tavallista arkea kahden kaupungin välillä.

– Välimatkalla on yllättävän paljon merkitystä. Oulun ja Helsingin välillä kulkeminen on kallista ja aikaa vievää, Pauliina sanoo ja mainitsee lentolippujen kalliit hinnat ja pitkät junamatkat.

Sekä Matti että Pauliina kertoivat ohjelman hakuprosessissa, että kumpikin olisi valmis muuttamaan tulevan puolison perässä toiselle paikkakunnalle.

Pauliina muistuttaa, että kuvausten jälkeisessä tutustumisvaiheessa pitää kuitenkin olla mahdollisuus nähdä toista helpommin, jotta suhteella olisi tulevaisuutta. Kumpaakin sitoi omalle paikkakunnalleen itselle tärkeä työ. 

Pauliina työskentelee Oulussa rakennusinsinöörinä ja Matti Helsingissä politiikan toimittajana.

Myös Matti kertoo välimatkan olleen osasyy eroon. 

– Meilläkin tuli sellaisia parin, kolmen viikon taukoja, ettemme nähneet. Sitten siihen vähän tottuu, että on toisesta erossa. Alkaa tuntua siltä, että on ihan kivakin olla täällä Helsingissä, ja Pauliinalla puolestaan se, että on ihan kiva olla yksin kotona Oulussa, Matti kuvailee.

Myös kaksikon mielenkiinnonkohteissa oli selkeitä eroja, mutta arvopohja oli Pauliinalla ja Matilla hyvin samankaltainen.

– Eroomme ei liity mitään draamaa, Pauliina kiteyttää ja lisää, että haluaa jatkossa jatkaa omaa elämäänsä poissa julkisuudesta.

Eropäätöksen kertomista lykättiin

Pari julkisti eronsa vain reilu viikko sen jälkeen, kun Ensitreffit alttarilla -ohjelman "mitä heille kuuluu nyt" -päätösjakso nähtiin tv:ssä.

Pari hehkutti suhdettaan vielä syyskuussa kuvatussa päätösjaksossa. Ohjelma alkoi MTV3-kanavalla lokakuussa.

Joulukuun lopussa tehdyssä MTV:n haastattelussa pari kertoi olevansa edelleen naimisissa.

Sehän on totta, että olimme vielä tuolloin naimisissa olemme teknisesti edelleen. Sanoimme tuolloin, että olemme naimisissa, mutta emme sanoneet, että olemme yhdessä, Matti sanoo.

Siinä vaiheessa meillä oli vielä aika paljon käsittelemättömiä asioita ja käsittelimme sitä eroakin. Emme kuitenkaan halunneet tietoisesti harhauttaa tai valehdella. Koimme, että se oli meille helpoin tapa, Matti kommentoi.

Matti kertoo, että ohjelman ja heidän matkansa seuraaminen tv:stä tuntui oudolta, sillä siinä vaiheessa heidän tilanteensa oli jo muuttunut.

Miten eropäätös lopulta syntyi? Ja mistä Matti löysi uuden rakkauden? Katso Matin tuore haastattelu kokonaisuudessaan tästä:

Ensitreffit-Matti paljastaa, miksi unelmapari päätti pimittää eronsa julkisuudelta 24:31

Lue myös:

    Uusimmat