Mainos

Ensitreffit-asiantuntija Maaret Kallio Miian ja Ollin erosta: ”Ihmiset toivovat, että rakkaus voittaa”

Ensitreffit alttarilla -ohjelman ensimmäisen kauden pari Miia ja Olli ovat päättäneet erota. Sosiaalisen median kommenteissa harmiteltiin eropäätöstä. Mitä uutisesta ajattelee ohjelman asiantuntija Maaret Kallio?

Ensitreffit alttarilla -parin Miian ja Ollin ero herätti kiinnostusta ja aihetta kommentoitiin myös sosiaalisessa mediassa. Ohjelman asiantuntija psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio haluaa muistuttaa sarjaa seuranneille, että ulkopuoliset eivät voi tietää, mitä parisuhteessa tapahtuu.

– Ihmiset varmasti toivovat, että rakkaus voittaa. On ymmärrettävää, että halutaan toivoa heille parasta. Mutta toki voi myös olla, että ero on parasta heille tässä tilanteessa.

– Omassa työssäni olen vahvasti oppinut, että siitä miltä suhde näyttää ulospäin me ei voida kauheasti päätellä, että miltä siellä suhteessa tuntuu olla, Maaret jatkaa.

Kallio kuitenkin ymmärtää ihmisten harmistuksen Miian ja Ollin erosta.

–  Varmasti ihmiset ovat nähneet heissä potentiaalia, niin kuin toki mekin ollaan aikanaan nähty, Kallio toteaa.

Erotessa ei pidä syytellä muita

Eroa läpikäyville pareille Maaret Kallio haluaa muistuttaa, että toisen syyttelyn sijaan olisi tärkeää katsoa peiliin.

–  Ajattelen, että hyvä ero on paljon myös sitä, että katsotaan peiliin. Ei niinkään syyttäen ja moittien, vaan sillä tavalla millainen kumppani olen ollut ja miten olen toiminut.

– Perinteisesti erossa ja ehkä parisuhteessakin osoitellaan enemmän sitä toista, millainen se on ollut, mitä kaikkea se on tehnyt ja mitä siitä on puuttunut. Oman kasvun ja paremman tulevaisuuden kannalta on kuitenkin keskeisintä keskittyä omaan itseen.

Millaisia neuvoja antaisit erosta toipumiseen?

– Erohan on usein iso pettymys ja luopumista tulevasta. Ja Miian ja Ollin suhteen on tietenkin vielä näitä ulkoisia paineita ja on ikään kuin muita ihmisiä, jotka muka tietävät heidän elämästään. Siitä elämästä on nähty vuosi sitten kesästä pieni pätkä ja ei muuta, ja he tietenkin itse tietävät siellä miten asiat on.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.