Ensin tuhopoltettiin Gävlen iso olkipukki – nyt vandalisoitiin myös pikkupukki

Gävlen olkipukki poltettiin jo 29. kertaa –"Tuntuu todella ikävältä" 1:55

Gävlen iso olkipukki tuhopoltettiin viime viikolla. Nyt myös paikalle tuotu pikkupukki tuhottiin. Uusin tuhotyö tehtiin autolla.

Pikkupukki pystytettiin pian sen jälkeen kun Gävlen perinteinen suuri olkipukki oli poltettu poroksi. Iso pukki tuhopoltettiin vain muutamaa tuntia sen jälkeen kun se oli pystytetty. Vain rankarakenteet jäivät jäljelle. Tilalle ei pystytetty uutta suurta olkipukkia vaan pienempi pukki-installaatio.

Isku autolla päin pukkia

Viime yönä kello 1.27 poliisi sai hälytyksen pienen olkipukin näyttelypaikalle. Joku oli ajanut autolla pikkupukkia päin, kaatanut ja hajottanut sen. Arbetarbladetin mukaan useat todistajat näkivät, kuinka auto ajoi pukkia päin ja hajotti sen.

– Olemme saaneet ilmoituksen tuhotyöstä, myöntää konstaapeli Linda Winge Expressen-lehdelle.

– En vielä osaa sanoa kuinka pahasti se on tuhoutunut.

Ketään ei ole pidätetty epäiltynä teosta. Poliisilla ei ole myöskään epäiltyjä ison olkipukin sytyttäjäksi. Poliisi on saanut tapahtumasta videoita ja valokuvia, mutta tekijän henkilöllisyys ei ole käynyt niistä ilmi.

Tuhopolttoja vuodesta toiseen

Gävlen pukilla on murheelinen menneisyys. Iso olkipukki on onnistuttu tuhopolttamaan useimpina vuosina sen 50-vuotisen historian aikana.

Viime vuonnakin pukki poltettiin maan tasalle. Syylliseksi osoittautui Expressen-lehden mukaan 26-vuotias opiskelija. Hän yritti paeta paikalta mutta jäi nopeasti poliisin haaviin. Rangaistukseksi hän sai sakkoja 80256 kruunua eli 8170 euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat