Mainos

Ensimmäiset kuvat: Pandakaksikko Lumi ja Pyry saapui keskelle sankkaa lumisadetta – MTV.fi paikalla

2:42:31

Kiinasta saapuneet pandat Lumi ja Pyry ovat nuuhkaisseet raikasta suomalaista talvi-ilmaa pitkän lentomatkan jälkeen!

Kiinalaisia pandakarhuja kuljettanut lentokone laskeutui hetkeä aiemmin lumituiskuiselle Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Isopandakaksikkoa kuljettanut rahtikone laskeutui lentokentälle aikataulunsa mukaisesti aamukymmeneltä.

Lentokentällä karhujen saapumista ovat seuraamassa muun muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja Kiinan suurlähettiläs Chen Li seurueineen. Paikalla on myös runsaasti tiedotusvälineitä sekä Suomesta että Kiinasta.

Kiinasta pandojen saapumista ovat tulleet seuraamaan muun muassa kansallinen keskustelevisioyhtiö sekä valtiollinen Xinhua-uutistoimisto.

Lentokentältä karhut jatkavat matkaansa vielä tänään Ähtärin eläinpuistoon.

Leppä kiitteli puheenvuorossaan pandahankkeen nopeaa ja mutkatonta etenemistä Kiinan ja Suomen välillä. Leppä uskoi Lumi- ja Pyry-pandojen viihtyvän Suomessa erinomaisesti, sillä pandojen luontaisilla elinalueilla on Suomen lailla neljä toisistaan erottuvaa vuodenaikaa.

– Tämän parempaa itsenäisyytemme satavuotislahjaa emme olisi voineet Kiinalta saada, Leppä sanoi pandojen saapumista odottaneille kutsuvieraille ja tiedotusvälineiden edustajille.

Suurlähettiläs Chenin mukaan pandojen saapuminen Suomeen on historiallinen tapahtuma. Hänen mukaansa pandojen tulo jatkaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa.

– Tästä päivästä eteenpäin Suomessa on kolme Kiinan suurlähettilästä, Chen vitsaili. Hän toivoi, että Ähtäristä kuullaan lähivuosina iloisia uutisia pandojen lisääntymisestä.

– Näiden vieraiden saapumista on Ähtärissä odotettu hartaasti, Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki puolestaan sanoi omassa puheenvuorossaan.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja