Nyt se varmistui! Pandapariskunta saadaan Ähtäriin

Suomi ja Kiina tiivistävät yhteistyötään 2:23

Pandojen tulo Kiinasta Suomeen on varmistunut. Jättiläispandapariskunta on tulossa Suomeen luultavasti loppuvuodesta. Eläimet sijoitetaan Ähtärin eläinpuistoon.

Ähtärin eläinpuiston mukaan Kiinan metsähallinnon panda-asiantuntijat tutkivat Ähtärin olosuhteet ja totesivat eläinpuiston luonnonmukaisen alueen ja tarhasuunnitelmien vastaavan olosuhteita pandojen kotimetsissä.

Eläinpuistoon rakennetaan pandoille tarha, joka on suunniteltu kiinalaisten asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä, eläinpuisto kertoo tiedotteessaan.

Pandapariskunnan toivotaan saavan Suomessa jälkeläisiä. Tavoitteena on, että syntyviä pandoja voidaan sijoittaa luontoon vahvistamaan luonnonvaraista pandakantaa.  

Eläinten saapumisen varmistuminen tuli ilmi Kiinan presidentin Suomen-vierailun yhteydessä.

Yhteistyöasiakirja pandojen suojeluyhteistyöstä allekirjoitettiin tänään presidentti Xi Jinpingin ja presidentti Sauli Niinistön läsnä ollessa, kertoi tasavallan presidentin kanslia tiedotteessaan.

Juttua korjattu 5.4. kello 13.10: Aiemmin jutussa kerrottiin, että Jinping ja Niinistö allekirjoittivat sopimuksen pandojen suojelusta. Sopimus allekirjoitettiin kuitenkin Ähtärin eläinpuiston ja Kiinan kansallisen pandahallinnon välillä presidenttien läsnä ollessa. 

Hurmaavat pandavauvat valloittavat sydämet Kiinassa 0:54

Söpöt pandavauvat varttuvat Kiinassa 1:35

Lue myös:

    Uusimmat